Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiële kosten. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Overige geldzaken
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig

Overige geldzaken

Weet je ook niet altijd waar je geld blijft? Een begroting, een overzicht van al je inkomsten en uitgaven, geeft inzicht in de manier waarop je je inkomsten kunt besteden. Het is het makkelijkst om een begroting te maken per maand. Je inkomsten en uitgaven zijn niet iedere maand even hoog. Daarom is het beter om een gemiddelde maandbegroting te maken, waarbij kosten zijn omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.
Maak gebruik van een (digitaal)huishoudboekje om je uitgaven bij te houden. Door meer inzicht in jouw uitgaven kun je eenvoudig kosten besparen.
Het is mogelijk dat veel huishoudens geld kunnen besparen als ze hun werkverdeling zouden veranderen. Het is nu vaak het geval dat beide partners werken waarvan 1 parttime.
Hoe kan de uitbreidende groep van 65-plussers bezuinigen? Uiteraard hebben deze mensen allemaal recht op AOW en hebben vaak door een vruchtbaar arbeidsverleden ook pensioen opgebouwd. Sommigen hebben daarnaast slim belegd en hebben zo ‘een appeltje voor de dorst’. Hier een aantal tips en dan met name bedoeld voor de écht kwetsbare ouderen en hulpbehoevenden.
Het kan zomaar opeens gebeuren dat je in de Bijstand terechtkomt. Mede door de voortdurende economische crisis. Ga alle nuttige tips na om te besparen. Maak een balans van inkomsten en noodzakelijke uitgaven zoals huur, energie, gas, water en verzekeringen.
Met een dalende koopkracht en een oplopende werkloosheid, is geld besparen voor veel consumenten bittere noodzaak. Het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en de Consumentenbond hebben daarom hun krachten gebundeld in een nieuw boek. De meest recente onderzoeken van beide partijen zorgen voor gefundeerde en slimme bespaartips en helpen de consument vele euro’s te besparen.
Het is in de huidige tijd voor veel mensen moeilijk om snel een goede baan op het gewenste niveau te vinden. Daarom is zekerheid rondom je werk en inkomen één van de belangrijkste dingen.
Economieonderwijs zou veel voordelen hebben voor zowel individuen als de samenleving als geheel. Economie speelt een belangrijke rol in ons leven, dus onderwijs hierover zal ons leven op één of andere manier verbeteren.
Met kleine aanpassingen in uw dagelijks leven bespaart u al snel een hoop en krijgt u meer grip op uw portemonnee. We zetten acht besparingstips voor u op een rij.
Houd jij na het betalen van de vaste lasten ook niet meer zo veel geld over om leuke dingen te doen? Lees dan in dit artikel hoe je geld kunt besparen om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Zo kun je meer leuke dingen met je kinderen doen.
Iedereen wordt geconfronteerd met veel kosten. Om dergelijke kosten beter in de hand te houden, kan het verstandig zijn om eens in kaart te brengen waar je allemaal op kunt besparen.
Er zijn zo veel dingen die geld kosten, dat je aan het eind van de maand vaak loopt te balen als je naar je bankrekening kijkt.
Wat veel mensen vergeten is hun vaste uitgavens eens per jaar te controleren of het misschien goedkoper kan. Zoals de zorgverzekering, energie, telefoonabonnement etc.
Geld overhouden is elke maand weer een uitdaging. Waar kun je wat besparen? Met deze tips zie je straks overal kansen.
In de loop van de jaren kunnen je maandlasten, soms ongemerkt, steeds hoger worden. Wil je weten of je je lasten kunt verlagen, dan is het verstandig om op zijn tijd je uitgaven onder de loep te nemen. En benieuwd hoe je eventueel wat extra’s kan realiseren?
Je hebt vast wel eens gedacht: "Dit had ik een aantal jaar eerder moeten doen"? Wij hebben een lijstje van vijf financiële acties voor je op een rij gezet.
Wil je thuis geld overhouden? besparen kan soms erg lastig zijn. Daarom krijg je hier een aantal tips. Bekijk ze gauw!
Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig
      Maak een begroting
      Huishoudboekjes
      Minder werken, meer verdienen
      Kortingen voor 65 plussers
      Overleven in de bijstand
      Tips: Nibud en Consumentenbond
      Zorg voor financiële zekerheid
      Het belang van economieonderwijs
      8 tips om te besparen op geldzaken
      Bespaar op vaste lasten
      Elektriciteit, isolatie en tweedehands
      Geld overhouden
      Vaste uitgaven controleren
      Makkelijk geld besparen
      Tips om de maandlasten te verlagen
      Dit had je jaren eerder moeten doen
      Thuis geld overhouden