Tips om te besparen > Geldzaken > Overig

Overige geldzaken

Het is mogelijk dat veel huishoudens geld kunnen besparen als ze hun werkverdeling zouden veranderen. Het is nu vaak het geval dat beide partners werken waarvan 1 parttime.
Het kan zomaar opeens gebeuren dat je in de Bijstand terechtkomt. Mede door de voortdurende economische crisis. Ga alle nuttige tips na om te besparen. Maak een balans van inkomsten en noodzakelijke uitgaven zoals huur, energie, gas, water en verzekeringen.
Met een dalende koopkracht en een oplopende werkloosheid, is geld besparen voor veel consumenten bittere noodzaak. Het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en de Consumentenbond hebben daarom hun krachten gebundeld in een nieuw boek. De meest recente onderzoeken van beide partijen zorgen voor gefundeerde en slimme bespaartips en helpen de consument vele euroís te besparen.
Het is in de huidige tijd voor veel mensen moeilijk om snel een goede baan op het gewenste niveau te vinden. Daarom is zekerheid rondom je werk en inkomen ťťn van de belangrijkste dingen.
Economieonderwijs zou veel voordelen hebben voor zowel individuen als de samenleving als geheel. Economie speelt een belangrijke rol in ons leven, dus onderwijs hierover zal ons leven op ťťn of andere manier verbeteren.
Met kleine aanpassingen in uw dagelijks leven bespaart u al snel een hoop en krijgt u meer grip op uw portemonnee. We zetten acht besparingstips voor u op een rij.
Geld overhouden is elke maand weer een uitdaging. Waar kun je wat besparen? Met deze tips zie je straks overal kansen.
Je hebt vast wel eens gedacht: "Dit had ik een aantal jaar eerder moeten doen"? Wij hebben een lijstje van vijf financiŽle acties voor je op een rij gezet.
Wat veel mensen vergeten is hun vaste uitgavens eens per jaar te controleren of het misschien goedkoper kan. Zoals de zorgverzekering, energie, telefoonabonnement etc.
Laten we eerlijk zijn, we leven niet in een goedkoop land. Het maakt niet zoveel uit of je nu ieder dubbeltje om moet draaien om rond te komen. Daarom hebben we speciaal voor jou in deze blog een paar handige bespaartips opgesteld.
Er zijn zo veel dingen die geld kosten, dat je aan het eind van de maand vaak loopt te balen als je naar je bankrekening kijkt.
In de loop van de jaren kunnen je maandlasten, soms ongemerkt, steeds hoger worden. Wil je weten of je je lasten kunt verlagen, dan is het verstandig om op zijn tijd je uitgaven onder de loep te nemen. En benieuwd hoe je eventueel wat extraís kan realiseren?
Wil je thuis geld overhouden? besparen kan soms erg lastig zijn. Daarom krijg je hier een aantal tips. Bekijk ze gauw!
Wij raden iedereen aan om tijdig hun uitgavenpatroon aan te passen om financiŽle zorgen te voorkomen.
Houd jij na het betalen van de vaste lasten ook niet meer zo veel geld over om leuke dingen te doen? Lees dan in dit artikel hoe je geld kunt besparen om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Zo kun je meer leuke dingen met je kinderen doen.
Iedereen wordt geconfronteerd met veel kosten. Om dergelijke kosten beter in de hand te houden, kan het verstandig zijn om eens in kaart te brengen waar je allemaal op kunt besparen.
Weet je ook niet altijd waar je geld blijft? Een begroting, een overzicht van al je inkomsten en uitgaven, geeft inzicht in de manier waarop je je inkomsten kunt besteden. Het is het makkelijkst om een begroting te maken per maand. Je inkomsten en uitgaven zijn niet iedere maand even hoog. Daarom is het beter om een gemiddelde maandbegroting te maken, waarbij kosten zijn omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.
Maak gebruik van een (digitaal)huishoudboekje om je uitgaven bij te houden. Door meer inzicht in jouw uitgaven kun je eenvoudig kosten besparen.
Ben jij iemand die heel gemakkelijk abonnementen, goede doelen en loterijen afsluit, maar ze vervolgens eigenlijk nooit meer opzegt?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De meest veilige en voordelige manier is natuurlijk om je domweg maar helemaal nergens op te abonneren.
Om gratis te kunnen scheiden is het allereerst belangrijk dat jij en je partner samen besloten hebben te gaan scheiden en dat jullie bereid zijn om onder begeleiding van een mediator met elkaar afspraken over de afhandeling te maken.
Door de economische crisis zijn de afgelopen jaren veel Nederlandse echtparen die wilden scheiden bij elkaar gebleven omdat een echtscheiding te duur was. Incassobureau Intrum Justitia deed onderzoek naar hoeveel echtparen in Europa bij elkaar bleven vanwege hun financiŽle situatie.
Als een relatie niet meer werkt en er wordt besloten om uit elkaar te gaan, heeft dit vaak grote gevolgen voor alle betrokkenen. Niet alleen spelen persoonlijke gevoelens van verlating en scheiding een rol, ook kunnen er vergaande en langdurige financiŽle consequenties uit voort komen.
Bij een echtscheiding komt veel kijken: emoties, een heleboel geregel, maar ook moeten er helaas veel kosten worden gemaakt.
De duren decembermaand zit er weer op. En dat is maar goed ook want het geld is de portemonnee uitgevlogen. Door enkele kleine aanpassingen bespaar je al snel honderden euroís per maand. Hierbij enkele tips om eenvoudige te besparen in het nieuwe jaar.
Ga je samenwonen? Dan betekent dit niet altijd dat je automatisch fiscaal partner van elkaar bent. In dit artikel lees je hoe je er achter komt wat voor jouw de beste mogelijkheden zijn.