Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 21 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om goedkoop je rijbewijs te halen
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Goedkoop je rijbewijs halen

Tips om goedkoop je rijbewijs te halen

Goedkoop je rijbewijs halen. Het lijkt een soort tegenspraak te zijn, want een rijbewijs is nu eenmaal behoorlijk duur. Vooral de praktijklessen zijn duur, maar ook de examenprijs liegt er niet om. Toch is lang niet iedereen even duur uit met zijn rijbewijs. Kun je bijvoorbeeld het aantal lessen beperkt houden, dan ben je ook een stuk goedkoper klaar. Deze handige tips helpen jou bij het goedkoop halen van je rijbewijs.
rijbewijs.jpg

Tip 1: Neem een totaalpakket

Een totaalpakket is vaak goedkoper dan losse lessen met een examen. Er wordt korting gegeven op de lessen en het eerste theorie- en praktijkexamen valt in de bundel. Daardoor kun je uiteindelijk heel wat geld besparen.

Tip 2: Kies een pakket dat bij je past

Er zijn heel veel aanbieders met verschillende pakketten. Bij de een ben je in een week klaar, maar heb je heel intensief les. Bij de ander kun je een pakket nemen van 20, 30 of 40 lessen met examens. Teveel of te weinig lessen inschatten kan je extra geld kosten.

Tip 3: Oefen je theorie

Een veelgemaakte fout: je theorie-examen meerdere keren moeten doen omdat je zakt. Maar omdat het examen geld kost, is dat helemaal niet handig. Je kunt beter je theorie examen oefenen, desnoods door voor goede oefeningen te betalen. Dat verdien je terug door in één keer te slagen.

Tip 4: Doe pas praktijk als je er klaar voor bent

Een praktijkexamen is best heel duur. Bovendien moet je tussen je eerste en tweede poging ook weer extra lessen volgen. Het is daardoor voordeliger om nog iets langer door te lessen en dan je examen in één keer te halen. Doe pas praktijkexamen als je er helemaal klaar voor bent.

Tip 5: Vergelijk aanbieders

Lang niet elke rijles-instructeur heeft dezelfde tarieven. Deze moet je dus eerst goed vergelijken van alle instructeurs bij jou in de regio. Kijk ook even naar hun slagingspercentages: hoe hoger het slagingspercentage, hoe groter de kans dat je uiteindelijk goedkoop en snel klaar bent.

Je rijbewijs goedkoop halen is nauwelijks mogelijk. Het verkeer wordt steeds ingewikkelder en drukker en bij examens worden steeds meer eisen gesteld. Daardoor hebben mensen de laatste jaren steeds wat meer lessen nodig om hun examen te halen. Toch kun je wel veel geld besparen op dit gebied. Door goed te vergelijken en door zelf je best te doen, kun je de kosten flink drukken. Want wanneer jij lest met een pakket dat bij je past en keurig binnen de termijn je examen haalt, ben je vele malen goedkoper uit dan wanneer je er langer over doet, extra lessen nodig hebt of je examen over moet doen. Met het geld dat je bespaart kun je natuurlijk weer wat extra uitgeven bij de aanschaf van je auto, die ook niet bepaalt gratis is…


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer