Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen met leasen: 5 tips
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Collectief > Besparen met leasen: 5 tips

Besparen met leasen: 5 tips

Als particulier maar ook zeker als ondernemer kan het leasen van een auto je flink wat geld besparen. De hoge kosten die je normaal kwijt bent aan het aanschaffen van een auto, worden nu over een flink aantal maanden verspreid. Niet alleen betekent dit dat jij een minder grote investering hoeft te doen; je hebt die spiksplinternieuwe auto ook in no-time voor de deur staan. Maar hoe kun je het leasecontract nu zo goedkoop mogelijk maken om nog meer geld te besparen? We geven je een aantal handige tips.
auto-leasen.png

1. Ga voor een shortlease

Een shortlease is de ideale manier om een lease auto aan te schaffen, zonder een lange termijn aan maandelijkse betalingen vast te zitten. Zoals de naam shortlease al aangeeft, is deze lease een stuk korter dan bijvoorbeeld een financial lease. De kortere leasetermijn zorgt ervoor dat je minder lang vast zit aan maandelijkse lasten.

2. Het contract verlengen

Wil je juist lagere maandbedragen en vind je het niet erg om langer aan het contract vast te zitten? Dan kun je het contract van de lease laten verlengen. De standaard looptijd is namelijk zo’n 36 tot 48 maanden en de afschrijvingskosten van de leaseauto zijn aan het begin van de periode het hoogst. Wanneer je het contract verlengt kun je flink op de leasekosten besparen; de afschrijving is nu eenmaal lager dan bij een nieuw voertuig.

3. Ga voor een occasion

Net als bij het kopen van een auto kun je ook bij het leasen van een auto voor een tweedehands auto kiezen. De aanschafwaarde van de auto is een stuk lager, en dit maakt ook de maandelijkse lasten een stuk lager. De auto’s verkeren vaak in prima staat, dus zeker wanneer je als bedrijf meerdere leasecontracten af moet sluiten voor je medewerkers kan er flink wat geld bespaard worden op het kiezen voor een tweedehands auto.

4. Let op het rijgedrag

Hoewel de zuinigheid van de auto een grote rol speelt wanneer het om brandstofverbruik gaat, is dit bij het rijgedrag net zo goed het geval. Het zuinige rijden werd niet voor niets geïntroduceerd! Houd het rijgedrag van jezelf of je medewerkers bij. Heb je een onderneming, dan kun je zelfs een leuke wedstrijd houden waarbij de meest zuinige rijder beloond wordt.

5. Kies onderhoud en verzekeringen verstandig

Afhankelijk van de leasevorm komen de verzekeringen en het onderhoud voor eigen rekening. Zorg dat je een verstandige keuze maakt, vergelijk aanbieders, garages en verzekeraars en kijk goed waar je het meeste waarde voor je geld krijgt. Ook hier kan weer flink bespaard worden!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
         Ga voor private lease
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer