Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 22 July 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op brillen en lenzen
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Verzorging > Bespaar op brillen en lenzen

Bespaar op brillen en lenzen

Bespaar op brillen en lenzenAls schoolgaande tiener kwam ik op een gegeven moment telkens met hoofdpijn thuis. Ik bleek bijziend te zijn en ik zat telkens te knijpen om goed te kunnen zien. Natuurlijk kreeg ik toen zo’n sexloos loerijzer op mijn neus waar mijn oogballen spontaan van gingen stuiteren.


Advies over visus

Hoe anders nu. Waar vroeger een bril nog werd aangemeten als een prothese, mogen we tegenwoordig weer gezien worden. Brillen en lenzen zijn modeartikelen geworden. Voor de visueel gehandicapten zijn er in onze samenleving voldoende mogelijkheden. 

Lenzen in diverse sterkten kun je al voor enkele euro’s bij drogistketens of via internet aanschaffen: daglenzen, maandlenzen, torische (voor astigmatisme), bifocale en zelfs gekleurde lenzen. Pas op: lenzen dragen kán leiden tot allerlei nare klachten zoals ongewenste vascularisatie van het netvlies. Dat is hét nadeel van internet en drogistketens: je mist betrouwbaar advies. De prijs lijkt vaak bepalend, maar het gaat uiteindelijk wél om jouw ogen! Voor beginnend lenzendragers: laat vooraf je oogconditie- en sterkte vaststellen. Bij voorkeur door een oogarts. Daarna ben je vrij in een verantwoorde keuze!
Lenzen

Brillen en lenzenVeel opticiens bieden betaalbare monturen aan. Er is zelfs een mogelijkheid om monturen online - in de digitale paskamer - op een gezicht te plaatsen (of na uploaden van je eigen foto). Scheelt winkeltijd, je hebt geen wachttijd of een drammerige verkoper, maar je mist dan ook weer goed advies. Let wel, als je ‘lastige’ ogen hebt, bijvoorbeeld omdat je een cylinder hebt, een bril nodig hebt met ontspiegelde glazen of glazen met UV-filter, dan valt dit vaak buiten de stuntaanbieding en dat zal de prijs vaak aanzienlijk opdrijven. Dan is degelijk advies belangrijk. Datzelfde geldt ook voor lenzendragers. Laat je dus eerst goed voorrekenen voordat je een beslissing neemt. Want als je eenmaal in die stoel zit met zo’n rare testbril op je neus...

Lenzen kopen

Bij de action kan je de goedkoopste contactlenzen (daglenzen) kopen. 10 lenzen voor 2,99. dus 18,- voor een maand lang daglenzen.

Bril of lenzen?

Voor brildragers geldt meestal dat de Zorgverzekeraar bereid is om een deel van de glazen te vergoeden. Ga dat na, want dat verschilt per zorgaanbieder. Meestal kun je slechts eens per twee jaar een nieuwe aanvraag indienen. En hoewel de glazen je helpen om alles weer in het juiste perspectief te zien, is het ironisch genoeg toch het montuur dat onze omgeving ziet!
Zo weet ik dat die ene winkelmeneer die alles Anders ziet, vaak voordelige aanbiedingen heeft. Simpele maar modieuze monturen inclusief glazen zijn er al voor pakweg 75 euro. Of tegen meerprijs in combinatie met een zonnebril-op-sterkte. Voor mij persoonlijk de uitvinding van de 20ste eeuw! Andere aanbieders bieden twee monturen voor de prijs van één. De glazen maken het dan wel weer vaak duurder.
Bril of lenzen? Bepaal eerst via een site – soms met laagste prijsgarantie - wat het totaalplaatje gaat worden. Je kunt dan soms beter wachten op een complete(r) aanbieding of iets aanschaffen waar je helemaal tevreden over bent. In elk opzicht blijft altijd overeind: het oog wil ook wat!

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Gezin links

Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
      Koop voordelig schoolspullen
      Koop goedkope schoolboeken
      Besparen in de kinderopvang
      Cursussen om te besparen
   Vrije tijd
      Ga picknicken
      Let op bioscoopacties
      Bespaar op dagjes uit
      Bespaar op de feestdagen
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud
      Films huren
      Besparen in December
      Besparen met een doelstelling
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Vraag gratis proefpakketten aan
      Maak zelf voeding
      Geef borstvoeding
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Aanschaf
      Koop geen hele babyuitzet
      Vergelijk prijzen van luiers
      Koop goedkope kleding
      Besparen op merkkleding
      Maak zelf je wasmiddel
      Je eigen pasfoto´s maken
      Zelf kleding bedrukken
      Alternatieven voor dure boxershorts
      Online kleding kopen
      Koop onbreekbaar speelgoed
      Populariteit van Singles day
      Textiel goedkoop bedrukken
   Geldzaken
      Vraag tegemoetkomingen aan
      Tips voor zak-, kleed- en kostgeld
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap
      Wat kun je met 50 euro?