Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Drie redenen waarom led TL buizen de investering waard zijn
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Verlichting > Led TL buizen investering waard?

Drie redenen waarom led TL buizen de investering waard zijn

Het aanschaffen van led TL buizen kan best een investering zijn. Toch betaalt deze investering zich in de meeste gevallen gauw terug, niet alleen letterlijk in uw portemonnee, maar ook op het gebied van moeite en gemak. In deze blog geven we drie redenen waarom dit zo is en waarom led TL verlichting dus zeker de investering waard is.

Led TL buizen zijn energiezuinig

Besparen op je energierekening doe je met led TL verlichting. Led verlichting is namelijk ontzettend energiezuinig. Dit komt doordat dit soort lampen gebruikmaken van een andere techniek dan oude gloeilampen, spaarlampen of bijvoorbeeld oude TL buizen. Deze nieuwere verlichting werkt namelijk niet met een gloeidraad maar met elektronische componenten, wat een grote verbetering is. Een gloeidraad warmt erg op, waardoor er een hoop warmte ontstaat in de lamp, die ook weer verloren gaat in het proces. Zo wordt een groot gedeelte van de opgewekte energie in feite verspild aan warmte.

In led verlichting gebeurt dit niet, omdat hierbij dus met een andere techniek gewerkt wordt. Hierbij wordt wel 90% van de gewonnen energie omgezet in licht en gaat er maar 10% verloren aan warmte. Voor dezelfde hoeveelheid licht is er dus met andere woorden veel minder stroom nodig, en dit zie je terug op je energierekening. Er kan een kostenbesparing ontstaan van 40 tot 65%, waardoor je de investeringskosten van de led verlichting gauw terugverdiend hebt en kunt profiteren van een lagere rekening.

Led TL buizen hebben lage onderhoudskosten

Led TL verlichting heeft een enorm lange levensduur. Sommige led TL buizen kunnen wel 50.000 uur blijven hangen, wat betekent dat je deze soms pas over vijftien of zelfs twintig jaar hoeft te vervangen. Oudere lampen, zoals traditionele TL buizen, kunnen veel minder lang blijven hangen en moet je dus veel eerder vervangen. Niet alleen levert dit weer nieuwe investeringskosten op, maar ook de onderhoudskosten stijgen dan. Bovendien kost dit ook nog eens extra moeite.

Led TL buizen gaan minder snel stuk

Led TL buizen zijn een stuk steviger dan andere lampen. Ze gaan minder snel kapot door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen, schokken of trillingen. Hierdoor hoef je hier minder voorzichtig mee te zijn en wordt de kans ook vergroot dat je de TL buizen veel langer kunt laten hangen. Ook zijn dit soort lampen hierdoor perfect voor in bijvoorbeeld vochtige ruimtes (zoals een garage of een schuur, waar temperatuurschommelingen aan de orde van de dag zijn).

Investeringen in led TL buizen kunnen dus best oplopen, maar deze kosten worden gecompenseerd door bijvoorbeeld de lage energiekosten en de lage onderhoudskosten. Hierdoor is het aanschaffen van led TL verlichting het zeker waard.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting