Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 19 December 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar energie met ledverlichting
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Verlichting > Bespaar energie met ledverlichting

Bespaar energie met ledverlichting

Als je je huis duurzaam wilt maken, pak dan ook de verlichting aan als je dat nog niet heb gedaan. Waarom? Er valt erg veel te besparen, veel lampen staan zelfs onnodig aan waardoor je hoge energierekeningen krijgt. Led lampen zijn de oplossing wanneer je van veel en opvallende verlichting houdt, maar niet teveel wilt betalen.
tipsomtebesparen.ledverlichting.jpg

Verschillen

Als je nog de oude halogeenverlichting in huis hebt, verbruik je een stuk meer qua stroom. Dit komt omdat ze erg inefficiënt zijn: 90% van de gebruikte stroom wordt omgezet in warmte. En dat is ook altijd te voelen als je ze even aanraakt, ze zijn gloeiend heet. Om energie te besparen werden de spaarlampen uitgevonden. Erg praktisch waren deze overigens niet altijd: je moet vaak tot een minuut wachten tot de verlichting op 100% sterkte is. Niet handig als je even snel wat moet hebben in een kast of kamer die al best donker is. Gelukkig kwamen de energiezuinige verlichting op de markt ter vervanging van de verspillende halogeen variant: met een efficiëntie van 90% verbruiken led lampen slechts enkele watt. Daarbij gaan deze led lampen zeer lang mee in gebruik waardoor je ook op aanschafkosten bespaart. En ze worden amper warm tijdens gebruik. Hierdoor zijn led lampen inmiddels de standaard geworden op de markt. Met de vele uitvoeringen en designs heb je een enorm aanbod waar je uit kunt kiezen.

Mogelijkheden

Er is met energiezuinige led lampjes erg veel mogelijk. Ook omdat er steeds meer smart domotica oplossingen de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, heb je veel manieren hoe je jouw huis kunt inrichten. Je kunt met ledstrips je meubels voorzien van allerlei kleuren die passen bij je interieur. Vaak zijn deze ledstrips op maat te knippen en blijven de led lampen gewoon nog werken. Zo heb je erg veel vrijheid om de verlichting in jouw woning in te richten. Omdat het wattage erg laag is, heb je met een USB aansluiting al genoeg stroom om de verlichting te laten werken. Dit kan je via je televisie of computer, maar ook hebben diverse moderne stopcontacten een USB aansluiting. Vaak hebben deze ledstrips ook een afstandsbediening zodat je de gewenste kleur kunt instellen van je led lampen. Wanneer je een compleet smart domotica systeem hebt, kan je meerdere soorten led lampen aansturen via een punt, bijvoorbeeld via een app. Zo heb je een gezellige sfeer in huis en kunt daarbij diverse instellingen gebruiken om je verlichting op bepaalde tijden automatisch aan te laten gaan.

Dimmer

Led lampen kunnen net als de halogeen uitvoeringen worden gedimd. Echter dien je er wel altijd te letten of de lamp het ondersteunt. Niet alle led lampen kunnen namelijk worden gedimd. Wanneer je types gebruikt die niet geschikt zijn, kunnen ze gaan flikkeren en kapot gaan. Daarbij dien je ook de juiste dimmer te hebben die voor led lampen bedoeld is. Met een dimmer zorg je voor een gezellige, romantische sfeer in huis. Ook levert dit een kleine besparing op de stroomkosten op.

Kleed de tuin aan

Led lampen kan je ook goed buiten installeren. Zorg er wel voor dat ze de juiste certificering hebben in verband met waterbestendigheid. Omdat het verbruik erg laag is, kan je met een gerust hart de lichten aanlaten. Zo wordt de kerstperiode ook een stuk aantrekkelijker, je betaalt een stuk minder en je kunt ook meer verlichting ophangen. En het is natuurlijk meegenomen dat de led lampen lang meegaan.

Bedrijven

Ook zijn led lampen een goede investering voor de grote bedrijven die nog ouderwetse verlichting hebben. Met een volle werkdag wordt er veel energie verbruikt om de diverse ruimtes te verlichten. Door de duurzaamheid en lichtopbrengst van de led lampen is de terugverdientijd niet heel lang. Een led TL balk is een goed voorbeeld van moderne ledverlichting.

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Google Bookmarks Facebook Tweet This
Energie links
Energie ABC


Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
      Gebruik van apparatuur
      Verbruik van elektriciteit
      Elektriciteitsbesparend handelen
      Wees bewust van stroomverbruik
      Besparen op computers
      Koelkasten
      Wassen, drogen en strijken
      Elektrisch koken
      Bespaar op energieleveranciers
      Vergelijk energieleveranciers
      Minder stroom verbruiken
   Duurzame energie
      Bio-energie
      Omgevingsenergie
      Waterkracht
      Waterkrachtcentrales in Nederland
      Windenergie
      Zonnepanelen
      Praktische kant zonne-energie
      Zonnecollector
      Zonneboilers
      Zonnecelfolie
      Zonnepanelen kopen
      Duurzame energie produceren
      Wat bespaar ik met zonnepanelen?
      Meer besparen met zonnepanelen
   Gas / Warmte
      Isoleer tegen warmteverlies
      Dicht alle gaten en kieren
      Gebruik de zon voor energie
      Tips voor installatie van cv
      Warmte/gas besparend handelen
      Koken op gas
      Een warmtepomp, iets voor mij?
      Groene daken als isolatie
      Stoken op hout
      CV houtkachel, goed alternatief?
      Soorten isolatieglas
      Vloer- en bodemisolatie
      Besparen met radiatorfolie
      Bespaar met slimme thermostaat
      Nuon E-manager
      Besparen op gas
      Besparen met een slimme thermostaat
      Besparen met houtpellets
      Besparen door te investeren
      Besparen op stookkosten
   Water
      Afwassen
      Kranen
      Besparen op het auto wassen
      Besparen in de badkamer
      Boilers en geisers
      Het toilet
      Tuinen
      Energiebesparing in de badkamer
      Waterverspilling in de vee industrie
   Verlichting
      Gezellig met spaarlampen?
      LED verlichting
      Verlichting
      Goedkope lichtbronnen
      LED lampen: bespaaropties en toekomstvisie
      Besparen op buitenverlichting
      Grote ruimte duurzaam verlichten
      Besparen met LED lampen
      Bespaar energie met ledverlichting
      Led TL lampen en armaturen