Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 19 November 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Gas / Warmte
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte

Gas / Warmte

Het isoleren van je huis is een makkelijke manier om geld te besparen. Het is een eenmalige investering die op lange termijn wordt terugverdiend. Door de lagere stookkosten ben je ook nog eens milieubewust bezig. Het proces van isoleren vergt wel wat planning. Wij hebben dan ook wat tips op een rijtje gezet die je moeten helpen om verstandig te isoleren.
Vaak ben je er niet van bewust dat bepaalde delen in huis onnodig warmte verliezen. Om ervoor te zorgen dat hier bewuster mee omgegaan wordt hebben we de volgende tips voor je verzameld.
De zon levert veel gratis energie. Er zijn verschillende apparaten die hiervan gebruik maken. Aanschaf van deze apparatuur kan duur zijn, maar daar staat wel tegenover dat je gratis energie hebt. Op de lange termijn is het dus zeker de moeite waard. Vaak is er voor dergelijke apparatuur ook subsidie aan te vragen.
Tijdens de bouw van een huis en het installeren van apparatuur zijn er verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Als dit goed gedaan wordt zal de verwarming en het energieverbruik zo efficiŰnt mogelijk verlopen, waardoor er een minimum aan verlies en verspilling optreedt.
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen, om snel te besparen op verwarmings- en gaskosten. Het is vaak een kleine moeite die al gauw loont.
In Nederland kookt 70% van de huishoudens op aardgas. Het is een relatief goedkope manier om je eten te bereiden. Dit in tegenstelling tot koken op elektriciteit. Mocht je nog een kleine extra besparing willen doen, houdt deze tips eens in de gaten. Op de lange termijn zal je gasverbruik toch afnemen.
Een warmtepomp is een compleet systeem waarbij deze het huis voorziet in verwarming en warm water, net zoals een zonneboiler of een cv dat doet. Naast verwarmen kunnen sommige warmtepompen ook je huis koelen.
De voordelen van een groen dak hebben zowel een milieuvriendelijk als een geld besparend aspect. Zo zorgen groene daken voor betere isolatie van je huis..
Stoken op hout is weer helemaal terug in opmars mede doordat de prijzen van gas en elektra steeds duurder worden. Daarom enkele handige tips voor het rendabel en bewust stoken op hout.
Door het gebruik van een CV houtkachel kan je ervoor zorgen dat je tot wel 50% bespaart op je energierekening, aangezien de kosten van het hout en onderhoud vele malen lager zijn dan de kosten voor het aardgas of olie.
Isolatieglas kan al rendabel zijn ook al zijn je ramen nog niet aan vervanging toe. Door isolatieglas te gebruiken verhoog je het comfort en bespaar je op de stookkosten.
Het isoleren van je vloer is vaak een simpele en effectieve manier om energie te besparen en het milieu te ontzien.
Een nadeel van de radiator is dat deze ook warmte afgeeft aan de achterkant. Zo gaat er zeker bij een niet goed ge´soleerde muur een grote hoeveelheid aan warmte verloren.
De nieuwe generatie thermostaten laten exact zien hoeveel gas en stroom er in je huishouden wordt verbruikt, hierdoor krijg je meer inzicht in je energieverbruik en -kosten.

De Nuon E-manager sluit je eenvoudig aan op de gas- en elektriciteitsmeter en het internet. Hiermee kan je op ieder moment van de dag zien hoeveel energie er in jouw woning wordt verbruikt. Op afstand schakel je simpel apparaten aan of uit.
Wil jij geld besparen op jouw gasrekening? Bekijk hier onze vijf handige tips en betaal nooit meer teveel. Handig voor iedereen.
De slimme thermostaat maakt het mogelijk om flink te besparen op je energierekening. Denk aan de mogelijkheden door de controle en bediening van de thermostaat ook op afstand te kunnen regelen zodat je nooit onnodig stroom en/of energieverbruikers hebt aanstaan.
Houtpellets zijn CO2-neutraal, zuinig en het as gehalte is na verbruik minder dan 0,6%. Dit resterende as kunt u naderhand als compost in de tuin gebruiken.
Je energieverbruik kun je ook verlagen door te zorgen dat er minder verwarmd hoeft te worden, bijvoorbeeld door kunststof kozijn, isolerend glas in de ramen en goede isolatie van vloer, muren en dak.
Met een strenge winter in het vooruitzicht, is het geen slecht idee om nu al na te denken over manieren waarop bespaard kan worden op stookkosten. Immers, de dure wintermaanden zorgen dat het maandelijkse termijnbedrag bij je energieleverancier omhoog gaat.
Gewoontes
Hoe hoog zet u de verwarming of staat uw klokthermostaat als u thuis bent?
niet hoger dan 20 ░C
22 ░C of hoger
21░C

Besparen op verwarming

Kijk voor advies ook eens op EnergieAanbieding.nl

 


Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Google Bookmarks Facebook Tweet This
Energie links
Energie ABC


Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
      Gebruik van apparatuur
      Verbruik van elektriciteit
      Elektriciteitsbesparend handelen
      Wees bewust van stroomverbruik
      Besparen op computers
      Koelkasten
      Wassen, drogen en strijken
      Elektrisch koken
      Bespaar op energieleveranciers
      Vergelijk energieleveranciers
      Minder stroom verbruiken
   Duurzame energie
      Bio-energie
      Omgevingsenergie
      Waterkracht
      Waterkrachtcentrales in Nederland
      Windenergie
      Zonnepanelen
      Praktische kant zonne-energie
      Zonnecollector
      Zonneboilers
      Zonnecelfolie
      Zonnepanelen kopen
      Duurzame energie produceren
      Wat bespaar ik met zonnepanelen?
      Meer besparen met zonnepanelen
   Gas / Warmte
      Isoleer tegen warmteverlies
      Dicht alle gaten en kieren
      Gebruik de zon voor energie
      Tips voor installatie van cv
      Warmte/gas besparend handelen
      Koken op gas
      Een warmtepomp, iets voor mij?
      Groene daken als isolatie
      Stoken op hout
      CV houtkachel, goed alternatief?
      Soorten isolatieglas
      Vloer- en bodemisolatie
      Besparen met radiatorfolie
      Bespaar met slimme thermostaat
      Nuon E-manager
      Besparen op gas
      Besparen met een slimme thermostaat
      Besparen met houtpellets
      Besparen door te investeren
      Besparen op stookkosten
   Water
      Afwassen
      Kranen
      Besparen op het auto wassen
      Besparen in de badkamer
      Boilers en geisers
      Het toilet
      Tuinen
      Energiebesparing in de badkamer
      Waterverspilling in de vee industrie
   Verlichting
      Gezellig met spaarlampen?
      LED verlichting
      Verlichting
      Goedkope lichtbronnen
      LED lampen: bespaaropties en toekomstvisie
      Besparen op buitenverlichting
      Grote ruimte duurzaam verlichten
      Besparen met LED lampen
      Bespaar energie met ledverlichting
      Led TL lampen en armaturen