Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    4 redenen waarom je beter voor sim only dan voor telefoonabonnement met toestel kunt kiezen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Beter sim only

4 redenen waarom je beter voor sim only dan voor telefoonabonnement met toestel kunt kiezen

Telefoonabonnementen met toestel zijn nog steeds populair. Het is lekker makkelijk, want zo kun je bijvoorbeeld elke twee jaar een nieuw toestel uitzoeken en die hoef je die dan niet meteen in één keer af te rekenen. Maar is zo’n telefoonabonnement met toestel ook de beste keuze? We geven vier redenen waarom je beter voor sim only dan voor een telefoonabonnement met toestel kunt kiezen.
sim-only.jpg

Flexibeler

Neem je een abonnement met toestel, dan wordt het afbetalen van de telefoon verspreid over je maandelijkse abonnementskosten gedurende de looptijd van het abonnement. Dat gaat dan vaak om abonnementen met een looptijd van twee jaar, omdat bij een kortere looptijd de maandelijkse kosten een stuk hoger worden. Neem je een sim only abonnement, dan kun je een abonnement met een kortere looptijd kiezen. Er bestaat zelfs Sim Only maandelijks opzegbaar bij Simyo. Dit abonnement kun je vanaf de start al aan het einde van elke maand opzeggen. Zo kun je dus ook snel weer overstappen naar een ander abonnement als dat aantrekkelijker is. En gaat je telefoon tussentijds kapot? Dan blijf je in ieder geval niet doorbetalen aan die kapotte telefoon, zoals bij een abonnement met toestel wel het geval is.

Lagere kosten

Telefoonabonnementen met toestel gaan nooit gepaard met de scherpste tarieven voor bel- en internettegoed. Het aanlokkelijke van een nieuwe smartphone bij je abonnement, bedekt een beetje wat de eigenlijke kosten nu zijn. Bij veel aanbieders van sim only abonnementen kun je lagere tarieven krijgen voor bellen, sms’en en mobiele data. Dat terwijl je gewoon gebruikmaakt van een van de grote netwerken, omdat het doorgaans om dochtermaatschappijen gaat. En je kunt ook bij een sim only abonnement gebruikmaken van het nieuwe concept eSIM. Dan heb je geen fysieke
simkaart meer nodig, maar installeer je als het ware een digitale simkaart op je telefoon. Dit is helemaal niet ingewikkeld, maar je smartphone moet er wel geschikt voor zijn.
sim-only.jpg

Toestel goedkoper

Natuurlijk is het handig om niet zelf op zoek te moeten naar een winkel om de smartphone die jij op het oog hebt te kopen. En het is makkelijk om jezelf een nieuwe telefoon te gunnen wanneer je oude telefoonabonnement afgelopen is. Maar als je een nieuw toestel neemt als onderdeel van een telefoonabonnement, betaal je er nooit de beste prijs voor. Als je even zoekt, kun je er elders zonder abonnement minder voor betalen. Dat kan tientallen euro’s schelen.

Registratie bij BKR

Wanneer je een telefoonabonnement met toestel neemt, betaal je die nieuwe smartphone af aan de hand van je maandelijkse abonnementskosten. Hoewel je het mogelijk niet beseft, is dat in feite een lening. Zo ziet het Bureau Kredietregistratie (BKR) dat in ieder geval wel. Wanneer de telefoon in kwestie meer dan 250 euro kost, en dat is met nieuwe smartphones al snel het geval, krijg je daarom een registratie bij het BKR. Dit kan ervoor zorgen dat je minder geld kunt lenen als je een lening probeert af te sluiten. Ben je een wanbetaler (geweest) met je telefoonabonnement, dan kan je zelfs een nieuwe lening ontzegd worden op basis van deze registratie. Daar heb je geen last van als je je nieuwe smartphone gewoon in één keer betaalt.
Kortom, het is in je eigen voordeel om voor een sim only abonnement te kiezen. Je bent dan goedkoper uit en het is flexibeler. En je ontloopt een registratie bij het BKR.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met SimyoBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
         Beter sim only
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling