Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Gratis tuinen in Nederland
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Natuur > Gratis tuinen in Nederland

Gratis tuinen in Nederland

Zodra het lente wordt en de eerste bolletjes hun kop boven de aarde steken, wordt het druk in de tuincentra. Tuinierend Nederland maakt zich op voor de meest prachtige tuinen.

Door heel Nederland zijn er mensen, die hun privétuinen vanaf de maand mei tot de maand oktober open stellen voor liefhebbers. De meeste tuinen kun je gratis bezoeken.
Landschapstuin “het dijkhuis”

In de maand mei tot en met augustus kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-18.00 deze prachtige tuin bezichtigen. De tuin bestaat uit bloeiende borders, die overgaan in een ponyweide met als afscheiding hagen, waar zangvogels hun nestjes bouwen.

De bloemenweide, waarin o.a. zonnedauw en moeraswolfsklauw een mooie verschijning zijn, wordt opgevolgd door een oud sparrenbos, dat zich omvormt tot een loofbos.

De keramiek en pottenbakkerij zorgen voor eventuele verkoop van kleine beeldjes van vogels en tuinserviezen.

In de tuinen van Uffelte


In een prachtige wandel- en fietsomgeving vind je de Saksische boerderij met aangelegd erf. In de bijbehorende tuin, waar vogels, vlinders, bijen en andere insecten, zich tegoed doen aan de heerlijke bloemensoort, kun je een ronde maken tussen wilde planten. Snuif de geuren op uit de kruidentuin, aanschouw de moestuin, de windsingel van wilde pruim en het gezicht van oude essen en perenbomen.

Theetuin De Heerlijkheid Ruinerwolde

In deze tuin, waar veel niet-alledaagse planten groeien en bloeien, kun je na een lekkere wandeling ook genieten van een zelfgebakken taart met thee of koffie. Vanuit de theeschenkerij heb je een prachtig zicht op de vele kleurrijke borders, de lange vijver, de schaduwtuinen en siergrastuinen.
Wil je vanuit een andere hoek de tuin rustig kunnen bezichtigen, kies dan één van aangelegde terrassen. Vanuit deze tuin, kun je ook naar de tuinen van Ruinen, de tuin van Mies Ruys of de mooie vijvertuin van Ada Hofman.

Ben je onder de indruk van de planten uit deze tuin, kun je in de stekjeshoek terecht, om voor je eigen tuin stekjes te kopen.
Gratis tuinen in Nederland

Zo zijn er door heel Nederland prachtige tuinen te bezichtigen, die allemaal hun eigen karakteristieken hebben.

Enkele andere suggesties:

  • Bonsai-Vlindertuin ( tuinen waar meer dan 15 verschillende vlinders geteld zijn)
  • Cottagetuin met Engelse invloeden
  • Julianapark te Bolswaard (rijksmonument met verschillende stijlen. Naast wandelen, ook mogelijkheid tot Jeu de boule)
  • Pluk- en wandeltuin te Waspik (pluk je eigen veldboeket, picknick tussen de bloemen of heerlijk wandelen in een bloemenveld)

Voor tuinliefhebbers zijn de volgende twee evenementen ook aan te raden:
  1. Evenement Verborgen tuinen. Dit speelt zich af in Rotterdam, waarbij 100 tuineigenaren hun tuin een heel weekend voor het publiek open stellen.
  2. Open Tuinendag. In Noordwijkerhout kun je met je fiets of auto langs een route vol met tuinen. Dit evenement is niet geschikt voor kinderen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie

   Sport
   Cultuur
   Uitgaan
   Natuur
      Goedkoper dagje naar het strand
      Natuurparken in Nederland
      Gratis tuinen in Nederland
      Staatsbosbeheer
      Gratis plattelandsuitjes