Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Stop overbodige abbonnementen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Stop abbonnementen

Stop overbodige abbonnementen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De meest veilige en voordelige manier is natuurlijk om je domweg maar helemaal nergens op te abonneren.

Tips

Desondanks enkele nuttige tips. Jarenlang was ik donateur van vele Goede Doelen en zo verdween er elke maand ongemerkt wel een aardig bedragje. Een blik op je betalingsafschriften maakt echter veel duidelijk! Nu is deze ‘bedrijfstak’ ook zakelijker en commerciëler geworden. Ga dus na waar je jezelf betrokken blijft voelen en maak keuzes. Datzelfde geldt voor abonnementen op tijdschriften. Is dat alleen voor de show Abbonnement magazines(glossy magazines) of omdat het jou daadwerkelijk een meerwaarde oplevert (nuttige informatie, vakgebied, e.d)?! Declareer vakliteratuur altijd eerst bij de werkgever. Houd ook opzegtermijnen in de gaten; soms van wel twee maanden. Want als je te laat bent, zit je weer een jaar aan vast. Bij belangrijke posten zou aangetekend versturen het beste zijn. Helaas is de gewone postbezorging niet zo betrouwbaar meer als voorheen, maar het bedrijf kan ook zeggen dat ze die brief nooit hebben ontvangen (en er nog een paar maanden van profiteren). We leven nu eenmaal in een wereld vol haaien!
Wees bij internetabonnementen helemaal op je hoede. Voor veel mensen is het onduidelijk wat er gebeurt met hun betalingsgegevens als het eenmaal achter het beeldscherm verdwijnt.

Telefoon, internet en televisie

Probeer telefoon, internet en TV bij één provider onder te brengen. Voorheen had ik (van oudsher zo gegroeid) televisie via de kabel en de andere twee via KPN. Nu dus alles-in-één en dat scheelt 7 euro per maand ofwel ±100 euro per jaar.

Kranten en gidsen

Kranten en tijdschriftenDoordeweeks te weinig tijd voor de krant? Abonneer je dan alleen op de zaterdageditie of koop losse nummers. Met de buren hierover afspraken maken kan ook, tenminste als de hond de krant niet al in stukken heeft gescheurd! Je kunt diezelfde ‘krant’ ook prima op internet lezen. Minder ouderwets gezellig maar de belangrijkste informatie blijft hetzelfde. Of lees eventueel in de bibliotheek krant of tijdschriften. Scheelt ook het wekelijkse gesjouw naar het ‘oud papier’.
Heb je werkelijk een TV-gids nodig? Het staat namelijk ook in de krant; op Teletekst staat dezelfde informatie. Misschien allemaal wat beknopter, maar ook dit scheelt op jaarbasis aanzienlijk.
Houd bij dit soort abonnementen ook voordelige aanbiedingen of voordeelacties in de gaten. Tenminste als je dit echt graag wilt. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, zoals dat het minstens een (half) jaar geleden moet zijn geweest dat je al eerder lidabonnee was.

Zorgkosten

Denk ook aan Zorgkosten, die tegenwoordig schrikbarend hoog zijn. Elk jaar ‘switchen’ lijkt voordelig als je alleen op de maandelijkse premie let. Maar wat te denken van de ‘kleine lettertjes’-vergoedingen en het Eigen Risico. Als je veel gebruik maakt van bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen, waarvoor slechts gedeeltelijke vergoedingen gelden, ben je op jaarbasis misschien minstens zo duur uit.

Meer over zorgkosten

Energie

Ook energiebedrijven stunten met voordelige tarieven. Zo heb ik enkele jaren geleden mijn tarieven (o.a. voor duurzame energie) laten vastleggen. Toen nog vanuit milieu-overwegingen en idealisme, nu is dat ook financieel gunstig gebleken! Soms is overstappen niet altijd de beste oplossing. Wacht sommige ontwikkelingen af. Om te besluiten met een bekende quote: elk voordeel hep z’n nadeel...!

Meer over energieBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling