Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 21 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Koopkrachtdaling zet door
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Geldzaken > Koopkrachtdaling zet door

Koopkrachtdaling zet door

Het Nibud raadt consumenten aan om tijdig hun uitgavenpatroon aan te passen om financiële zorgen te voorkomen.

Te weinig consumenten stappen over

Toch stappen nog steeds veel consumenten niet over van aanbieder. Veelgehoorde reden is dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Consumenten worden overladen met aanbiedingen, kortingen en vergelijkingssites, maar het is lastig om te bepalen waar u moet beginnen. Daarnaast is de vrees dat overstappen veel uitzoekwerk en gedoe betekent. En dat is zonde. Want uit diverse onderzoeken blijkt dat een Nederlands gezin gemiddeld zo’n euro 1.500 per jaar kan besparen aan telecomdiensten, energie en verzekeringen. Dit zijn besparingen waarvan u in het dagelijkse leven geen last hebt, want het wordt goedkoper zonder op kwaliteit van de producten en diensten in te hoeven leveren.

Besparing vooral mogelijk op energie, zorg en telecom

Uit de eerste 1.000 bespaaradviezen blijkt dat het voor consumenten vooral loont om kritisch te kijken naar specifiek de volgende drie producten: het energiecontact, de zorgverzekering en het telefoon- en internetabonnement. Met deze drie producten kan gemiddeld voor circa 2/3 de geadviseerde besparing gerealiseerd worden. Maar, voor elk huishouden is de besparing anders. Consumenten wordt dan ook aangeraden om zelf te kijken op welke producten zij het meest kunnen besparen.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Geldzaken