Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zo goedkoop mogelijk printen: 6 tips
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Randapparatuur > Zo goedkoop mogelijk printen

Zo goedkoop mogelijk printen: 6 tips

Of je het nu om een woonhuis of een bedrijfsruimte gaat, een printer blijft een fijn apparaat om in huis te hebben. Toch schrikken we nog wel eens van de prijzen wanneer er een inktpatroon op is en er een nieuwe gekocht moet worden, of wanneer we een nieuw pak papier nodig hebben. Dan is het fijn om te weten dat het heel goed mogelijk is om te besparen op printen. Daarom geven wij je hier 6 tips over hoe je zo goedkoop mogelijk kunt printen.
printers.jpg

1. Stel handmatig de afdrukkwaliteit in

Niet al je documenten of afbeeldingen moeten per se op hoge kwaliteit afgedrukt worden. Vaak kun je voor het geven van de definitieve printopdracht kiezen voor ‘hoge kwaliteit’, ‘normaal’ en ‘concept’. Maak hier dan ook actief gebruik van. Print zaken waarbij professionaliteit of beeldkwaliteit niet zo belangrijk zijn op lagere kwaliteit en bespaar zo een hoop inkt.

2. Koop geen dure merkcartridges

Producenten van printers willen vooral graag dat je inkt blijft kopen bij hen. Daarom leveren ze bij het apparaat inktcartridges waar niet zoveel in zit, en daarom hebben ook veel apparaten andere soort cartridges. Gelukkig worden er ook namaakcartridges geproduceerd voor zowat elke printer. Wil je flink besparen op printen, koop dan deze cartridges. Je vindt en bestelt ze gemakkelijk online. Let uiteraard goed op of de cartridge past bij jouw model printer.
cartridge.png

3. Overweeg welk lettertype je gebruikt

Het is echt waar: het ene lettertype kost meer inkt dan het andere. Letterypen zonder schreef, zoals Arial, Calibri en Verdana, verbruiken bij het printen minder inkt dan lettertypen met schreef, zoals Times New Roman, Bookman en Courier. Maar er bestaat ook nog Ecofont, wat je gratis online kunt downloaden. Hiermee gebruik je bij het afdrukken twintig procent minder inkt terwijl je teksten gewoon goed leesbaar blijven. Het geheim: er zijn witte stippen in de letters opgenomen. Gebruik Ecofont niet als je letters groot wilt maken; groot ziet het er niet erg professioneel uit.

4. Print dubbelzijdig

Is het per se altijd nodig om de achterkant van het papier onbedrukt te laten? Nee toch? Kies daarom voor dubbelzijdig afdrukken voordat je het definitieve printcommando geeft. Zo bespaar je de helft van het papier.

5. Koop grote cartridges

Cartridges worden vaak met verschillende mate van inhoud verkocht. Het is in de regel goedkoper om voor een cartridge met zoveel mogelijk inhoud te gaan. Twee cartridges met elk een inhoud van 10 ml zijn doorgaans samen duurder dan één cartridge met een inhoud van 20 ml.

6. Ga voor een printer met afzonderlijke kleurencartridges

Oudere printers hebben soms nog alle drie de basiskleuren (magenta, cyaan en geel) in één cartridge zitten. Dit is onhandig, omdat de cartridge dan vervangen moet worden als één van deze kleuren op is. Dit terwijl het goed mogelijk is dat er nog wel voldoende inkt in de andere kleuren over is. Dat is zonde. Ga daarom voor een printer die voor elk van de basiskleuren een aparte cartridge gebruikt.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
         Randapparatuur
            Het upgraden van randapparatuur
            Besparen op printers en cartridges
            Goedkope inktcartridges
            Zo goedkoop mogelijk printen
         Software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling