Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om voordelig een chalet te kopen
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Accommodatie > Voordelig een chalet kopen

Tips om voordelig een chalet te kopen

Een recreatieve, tweede woning is voor veel Nederlanders een droom. De aanschaf van een tweede woning is echter een fikse investering, die niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig zijn er prima alternatieven, zoals het kopen van een eigen chalet. Een chalet is relatief betaalbaar en zeker als je dit doordacht aanpakt. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij de aankoop van een eigen chalet? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Koop een chalet bij een specialist

Een chalet kopen kun je het beste doen bij een speciaal handel, zoals een chalet outlet, die gespecialiseerd is in de verkoop van chalets. Gespecialiseerde chaletverkopers kunnen via de fabriek op maat chalets leveren, waardoor de chalets aantrekkelijk zijn geprijsd.

Controleer of je een tweede hypotheek kunt krijgen

Heb je niet direct het kapitaal om een chalet aan te schaffen, kijk dan of je een tweede hypotheek kunt afsluiten om het chalet te bekostigen. Vaak is een extra hypotheek geen probleem, als je woning overwaarde heeft of als je in de loop der jaren meer bent gaan verdienen. Schakel daarom een hypotheekadviseur in en laat je adviseren over de beste manier om jouw chalet te financieren.

Ga niet over één nacht ijs

Het is niet slim om, als je een mooie chalet ziet, direct tot aankoop over te gaan. Qua chalets is er namelijk veel aanbod en het is slim om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. Ga hierbij uit van wat je precies met het chalet wilt: is het voor eigen gebruik, als hobbyruimte, als opslagplek of om onder te verhuren? Een chalet die je gaat verhuren vereist natuurlijk meer luxe dan een chalet dat alleen door jezelf wordt gebruikt. Daarbij is het slim om goed op de chaletspecificaties te letten. Welke houtsoort wordt gebruikt? Is het chalet goed geïsoleerd en biedt deze voldoende ruimte?Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact

zie ookZie ook
VakantiehuisjeBesparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
      Tips als je gaat kamperen
      Vakantie met caravan of camper
      Ga naar een hostel
      Vakantiehuisje
      Goedkope appartementen
      Tips kampeervakantie Spanje
      Goedkope hotels
      De voordelen van een stacaravan
      Vakantie in eigen land
      Voordelig een chalet kopen
   Recreatie