Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Hoe kun je besparen op je verhuizing?
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verhuizen > Besparen op je verhuizing

Hoe kun je besparen op je verhuizing?

Een verhuizing kan een kostbare onderneming zijn, zeker als je een verhuisbedrijf moet inschakelen om de klus te klaren. Duizend euro voor een dagje verhuizen is heel gewoon. Niet iedereen kan zich dat veroorloven, zeker ook omdat sommige mensen ook niet uit luxe verhuizen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je verhuizing niet al te duur uitvalt? We geven een aantal tips voor hoe je kunt besparen op je verhuizing.
verhuizen.jpg

Wees kritisch bij de voorbereiding van je verhuisdag. Moet alles echt mee naar je nieuwe woning? Probeer dat waar je eigenlijk geen doel meer voor hebt te verkopen via Marktplaats of een ander kanaal. Zo krijg je er ook nog wat geld voor terug en in veel gevallen wordt het object opgehaald bij je. Geen kopers gevonden? Dan kun je een kringloopwinkel inschakelen om de spullen op te komen halen. Wil je toch spullen bewaren, huur dan een betaalbare opslagbox, bijvoorbeeld de opslag van Kubox in Utrecht.

Het juiste moment kiezen

Ontkom je er niet aan om toch een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan is goed om te weten dat prijzen van verhuisservices kunnen verschillen afhankelijk van het moment dat je kiest om te verhuizen. Veel mensen willen in het weekend verhuizen, dus dan zijn de prijzen ook het hoogst. Een doordeweekse dag is daarom vaak goedkoper. Wel is het zo dat de prijzen voor het einde van de maand wel weer oplopen, en dit geldt ook voor halverwege de maand. Met andere woorden: kies een doordeweekse dag in het eerste deel van de maand om zo goedkoop mogelijk te verhuizen.

Dozen van de supermarkt

Verhuisdozen zijn behoorlijk prijzig, en vaak heb je er erg veel nodig om al je spullen te kunnen vervoeren. Als je hiervoor allemaal verhuisdozen moet aanschaffen, is dat een aardige kostenpost. Dit terwijl niet alle spullen niet even zwaar zijn en ook wel in een minder sterke doos vervoerd kunnen worden. Verzamel daarom ook dozen bij de supermarkt die je in kunt zetten voor je verhuizing.

Geen dure beschermingsmaterialen kopen

Je wilt natuurlijk dat alles heel de verhuizing overleeft. Veel mensen schaffen daarom bubbeltjesplastic aan om hun spullen te bestellen. Maar dit kan natuurlijk op andere manieren die ook nog eens in verhuisvolume kunnen schelen. Gebruik bijvoorbeeld je handdoeken om je spullen te beschermen tijdens het vervoeren. Dan blijven niet alleen je spullen onbeschadigd, maar je hebt ook nog eens minder dozen nodig om je handdoeken in te vervoeren!

kubox.jpg

Verhuizen via een opslagverhuurbedrijf

Misschien wel de interessantste manier om te besparen op je verhuizing, is een omweg via een opslagverhuurbedrijf. Bij Kubox brengt men een container naar je woning, waar je je inboedel in kwijt kunt. Wanneer deze gevuld is, wordt hij opgehaald en opgeslagen. Heb je je spullen daarna weer nodig, dan wordt je container terugbezorgd naar je adres. Bij Kubox is het zo dat je na drie maanden opslag geen kosten voor het transport betaalt. Op deze manier kun je dus flink besparen op je verhuizing.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
         5 bespaartips voor je verhuizing
         Bespaartips verhuizing Amsterdam
         Besparen op je verhuizing
      Overig
   Afval & recycling