Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tijd besparen in het huishouden: 6 tips
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Onderhoud > Tijd besparen in het huishouden

Tijd besparen in het huishouden: 6 tips

Een van de dingen waar we de grootste hekel aan hebben, is het doen van huishoudelijke klusjes. Nu zowel mannen als vrouwen een (fulltime) baan hebben, is er ook steeds minder tijd over om nog leuke dingen te doen. Je wilt dan liever bezig met je hobby of lekker op de bank hangen in plaats van het huishouden doen. Gelukkig valt er heel wat tijd te besparen als je het handig en efficiënt aanpakt. Door je huishouden met deze tips anders aan te pakken, hou je veel meer tijd over voor het doen waar je wél zin in hebt!

Tip 1: kies een goede stofzuiger

Het klinkt gek, maar een goede stofzuiger kan je zeeën van tijd besparen. Een stofzuiger kiezen is niet zo makkelijk als het lijkt. Kies je er bijvoorbeeld een met snoer, of ga je voor draadloos? Dat laatste lijkt best handig, maar het apparaat werkt met een accu die na verloop van tijd steeds sneller leegloopt. Verder kijk je naar de methode van stofopslag. Een groot reservoir lijkt handig, maar een stofzak is veel sneller te vervangen. Bedenk dus van tevoren welke stofzuiger voor jou handig zou zijn.

Tip 2: overweeg een stoomreiniger

Een stoomapparaat wordt steeds vaker gebruikt in plaats van een dweil. Het is ideaal: alleen wat water in het reservoir en je kunt aan de slag. Of je nu tapijt hebt of een laminaat-vloer, elke vloer kan hiermee worden schoongemaakt. Het beste kies je voor een iets luxer model. Daarmee kun je namelijk ook je bankstel, meubels, gasstel en badkamer schoonmaken. Zo’n duizend-dingen-apparaat bespaart je heel veel tijd omdat je niet telkens in de weer bent met emmers, schoonmaakmiddelen en doekjes.

Tip 3: zorg voor een opgeruimd huis

Doordat er nauwelijks spullen staan in de minimalistische woonstijl (en al helemaal geen losse rommeltjes) ben je snel klaar met schoonmaken. Dat betekent niet dat je meteen minimalist moet worden. Maar het is wel praktisch om je huis opgeruimd te houden. Zorg voor zo weinig mogelijk spullen en decoraties die in de weg liggen bij het schoonmaken.
huishouden.jpg

Tip 4: koop een speciale borstel voor je huisdieren

Konijnen, katten, honden… alle dieren met een vacht veroorzaken stof en haren in huis. Vooral tijdens de rui komen er hele plukken haar tegelijk los. Gelukkig zijn er speciale borstels waar de haren in blijven hangen. Doe dus je best om je huisdier(en) dagelijks een borstelbeurt te geven. Het is prettig voor je huisdier, omdat hij minder jeuk heeft. En het scheelt je heel veel tijd in het huishouden, want de losse haren liggen in no time overal door huis verspreid.

Tip 5: laat alles weken

Is de oven moeilijk schoon te maken? Wil je de diepvries ontdooien? Heb je andere hardnekkige viezigheid die los moet? Vrijwel alles is schoon te maken met heet water. Bij het schoonmaken van de oven is het trucje om hem eerst te verwarmen met een schaal water erin. Het water verdampt en stoomt de oven schoon. De diepvries ontdooi je door er een pan heet water in te zetten, zodat het ijs snel smelt. Heet water en stoom maken vrijwel alle huishoudklusjes makkelijker, want na een tijdje weken kun je het vuil zo wegpoetsen.

Tip 6: houd de wc schoon

De wc staat meestal niet op het lijstje met favoriete klusjes. Toch kun je jezelf veel tijd en werk besparen door dit handige trucje. Poets na elk toiletbezoek de bril even snel met een stukje wc-papier, ook langs de randen. Doe dagelijks een paar drupjes wc-reiniger in de pot. Het gevolg is dat je bij het ‘echte’ schoonmaken van de wc alleen maar een doekje erover hoeft te halen, want de wc-pot blijft een stuk schoner.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en trucs om tijd en geld te besparen in het huishouden. Toch kun je met deze zes tips al heel wat tijd besparen. Sommige tips zullen je wel wat geld kosten - een stoomreiniger is bijvoorbeeld niet gratis. Anderzijds: tijd is geld, dus uiteindelijk verdien je je kosten wel weer terug. Vooral omdat je met behulp van deze tips al snel meer dan een uur per week overhoudt voor andere dingen. En dat terwijl jouw huishouden nog steeds netjes is!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
      Tuinier effectief en goedkoop
      Maak je huis schoon
      Omas bespaartips
      Goedkoop schoonmaken van je huis
      Tijd besparen in het huishouden
      Kunstgras ipv echt gras
      Kabelbinders, wat kan ik daar mee?
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling