Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips bij het schroeven
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Tips bij het schroeven

Tips bij het schroeven

Zelf klussen klaren kan veel besparen

Met het juiste gereedschap kun je veel dingen zelf doen waar je voorheen misschien moeite mee had. Denk bijvoorbeeld aan het aanzienlijk eenvoudiger in elkaar zetten van Ikea- of andere bouwpakketten waar veel schroeven en bouten bij zitten. Snel en nauwkeurig dingen aan elkaar bevestigen? Een lijst veilig en stevig ophangen aan je muur? Met een schroefboormachine heb je in een mum van tijd een stevige ophanghaak in je muur bevestigd: boren, schroeven en klaar! Veel lastige klussen kun je nu eenvoudiger en sneller zelf doen.
De kracht van een goede schroefboormachine
Met een kwalitatief goede schroefboormachine heb je als doe-het-zelver of professional niet alleen een mooi stuk gereedschap in handen, maar investeer je ook in een van de meest nuttige hulpmiddelen voor het uitvoeren van allerlei werkzaamheden in en rond je huis, in de tuin of in je werkomgeving. Het loont zich om te kiezen voor een model met een iets hogere aanschafprijs, waarvoor je een veilig en breed toepasbaar stuk gereedschap krijgt dat vele jaren mee gaat.

Altijd en overal schroeven en boren

Moderne boormachines worden grofweg verdeeld in de meer compacte, allround inzetbare schroefboormachines, en de zwaardere klopboormachines of modellen voor speciale professionele toepassingen. De veelzijdig inzetbare schroefboormachines zijn perfect geschikt voor zowel het boren van gaten in allerhande materialen, als het schroeven van vele soorten bevestigingsmateriaal. Met name als je meerdere schroeven of bouten wilt bevestigen (of juist wilt losdraaien en verwijderen) of als je moeite hebt met zwaardere schroeven of bouten, dan is een schroefboormachine ideaal! Vrijwel alle moderne modellen zijn snoerloos en werken met oplaadbare accu's. Je kunt ze dus eenvoudig meenemen en overal en altijd voor iedere klus gebruiken.

Let op de kwaliteit van de accu's

Bij de aanschaf van een boormachine is niet alleen de kwaliteit van de machine zelf (handelbaarheid, duurzaamheid van de gebruikte transmissie en boorkop) van belang, maar ook aspecten als de aanwezigheid van een snelkoppeling voor het verwisselen van boren of schroefbits in de boorkop, en de kracht en levensduur van de accu's. Ieder model boormachine heeft een bepaald vermogen dat wordt geleverd door de bijpassende accu's van het apparaat. Het voltage van de machine varieert per model, veelal 10 of 14 of 18 volt. Hoger voltage geeft een krachtiger vermogen en daarmee grotere boorkracht en schroefkracht (uitgedrukt in nanometer nm, of in de maximale diameter van de te gebruiken boren). Naast dit maximaal vermogen dat een accu levert is het van belang dat een vol opgeladen accu ook een lange gebruiksduur geeft, uitgedrukt in Ampere.

Accu's hebben vaak een Amperage  van 1,5 of 2 of 3 Amp.  Hoger betekent een langere gebruiksduur voor je boormachine. Verder is het goed om te kijken naar de levensduur van je accu, hoe veel keer er opgeladen kan worden voordat een accu in kwaliteit achteruit gaat of stopt met opladen. Hierbij is de kwalitiet van de gebruikte acculader eveneens van groot belang. De Consumentenbond geeft op hun website de nodige tips voor het kiezen van de juiste schroefboormachines en accu's.

Een goede gereedschapswinkel biedt niet alleen een breed assortiment schroefboormachines tegen concurrerende prijzen, maar geeft ook de juiste informatie over de aangeboden artikelen en helpt je bij het maken van een goede keuze. Gereedschapcentrum.nl is een (online) gereedschapswinkel waar je niet alleen het juiste gereedschap vindt, maar waar je ook goede leveringsvoorwaarden en een perfecte service krijgt.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling