Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Op deze dingen moet je letten bij het afsluiten van een motorverzekering
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Afsluiten motorverzekering

Op deze dingen moet je letten bij het afsluiten van een motorverzekering

Net zoals bij een auto moet je ook bij de aanschaf van een motor verplicht een verzekering afsluiten. En hoewel de motorverzekering een verplichting is, zijn er wel een aantal manieren om deze op een slimme en voordelige manier af te sluiten. We geven je dan ook graag een aantal tips en adviezen bij het afsluiten van je motorverzekering.
motorverzekering.png

1. Bekijk de aanbieders

Kijk eerst eens goed naar de verschillende aanbieders. Hoewel de verzekeraars op de tv-reclame misschien ontzettend leuk klinken, zijn er ook aanbieders die je meer voordelen brengen. Kijk eens naar de motorverzekering van Diks bijvoorbeeld, lees wat reviews en ervaringen en ga ook zeker je motorverzekering online vergelijken. Zo weet je voordat je een keuze maakt precies welke mogelijkheden er zijn, en kun je uiteindelijk makkelijker beslissen.

2. Waar wil je jezelf voor verzekeren?

De basisverzekering is in Nederland verplicht, maar je kunt er uiteindelijk ook voor kiezen om je verzekering wat uit te breiden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld ook verzekeren voor diefstal en brand. Denk hier vooraf goed over na en neem dit soort dingen mee wanneer je jouw motorverzekering online gaat vergelijken. Let wel: hoe meer modules je toevoegt, hoe hoger je premie uiteindelijk zal zijn.

3. Combineren met je autoverzekering

Heb je zowel een auto als een motor in de garage staan? Kijk dan of je jouw auto- en motorverzekering kunt combineren. Veel verzekeraars bieden een korting aan wanneer jij verschillende verzekeringen bij ze afsluit. Let wel goed op het type motor (hoe sterker de motor hoe hoger de premie), je locatie (verzekeringen op het platteland zijn goedkoper dan in de stad) en jouw profiel als bestuurder (jongere mensen betalen vaak een hogere verzekering dan mensen met veel ervaring op de weg).

4. Welke motor schaf je aan?

Hoewel de kans groot is dat je al een motor hebt aangeschaft, kan het vaak verstandig zijn om eerst naar de verzekeringsmogelijkheden te kijken en dan pas te gaan ‘winkelen’. Er zijn namelijk allerlei factoren die invloed hebben op niet alleen de prijs van de motor, maar ook de uiteindelijke prijs van de verzekering. Een krachtige motor kost bijvoorbeeld meer in aankoop, maar uiteindelijk ook flink wat meer in maandelijkse premie.

5. Wat zijn de voorwaarden?

Heb je een aantal verzekeraars gevonden? Stel dan een top drie samen en neem deze top drie nog wat beter onder de loep. Lees bijvoorbeeld ervaringen van andere motorrijders, kijk goed naar de voorwaarden en de mogelijkheden van de klantenservice. Als jij jouw verzekeraar straks nodig hebt wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je iemand hebt waar je op kunt vertrouwen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
      Afsluiten motorverzekering
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig