Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Teruggave belasting
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Belastingen > Teruggave belasting

Teruggave belasting

Het betalen van belasting is verplicht in Nederland. Maar men betaalt vaak teveel belasting en vraagt dit niet terug wat dus uiteindelijk zonde is. Wij hebben een aantal praktische tips opgesteld om te laten zien waar eventueel belasting op terug zou kunnen worden gevorderd.

Inkomen

Als je het afgelopen jaar deels parttime gewerkt hebt of als je meerdere werkgevers had kan het zijn dat je teveel loonbelasting hebt betaald. Als dit het geval is, krijg je misschien wel geld terug. Daar moet je wel eerst aangifte voor doen.

Ziektekosten

Veel mensen weten het niet, maar bepaalde medische hulp kan ook van de belasting afgetrokken worden, denk aan de kosten van lenzen en brillen. Ook de eigen bijdrage bij de tandarts zijn aftrekbaar.

Maandelijkse teruggave

Je hoeft niet te wachten tot het jaar is afgelopen om een belastingteruggaaf te krijgen. Je kan je teruggaaf ook in maandelijkse termijnen laten uit betalen door een voorlopig teruggaaf aan te vragen bij de Belastingdienst.

Wonen

Als je een lening afgesloten hebt om je eigen huis te verbeteren is de rente die je daarover hebt betaald vaak aftrekbaar. Dit geldt ook voor de inbouwapparatuur van een een nieuwe keuken. Helaas geldt dit niet voor losstaande apparaten, zoals een koelkast of fornuis.

Vraag uitstel aan

Als je verwacht geld terug te krijgen bij je aangifte Inkomstenbelasting, vraag dan uitstel aan (dit krijg je vrijwel altijd). De rente die de belastingdienst uitkeert is namelijk hoger dan rentes bij banken. Zo vergroot je dus het bedrag van je teruggaaf.

Studieboeken

Wanneer je studieboeken hebt gekocht dan moet je absoluut niet het bonnetje weggooien. Een groot gedeelte van de studie op MBO/HBO/WO wordt gefinancierd door de overheid. Een gedeelte van het aanschafbedrag van de studieboeken kan worden teruggevorderd van de belastingdienst. Dit moet je opgeven tijdens je jaaropgave.

Vraag om advies

Als je er echt niet meer uitkomt kan je ook de hulp van andere inschakelen, je kan bijvoorbeeld om advies vragen aan de Belastingdienst. Maar er zijn ook adviseurs die de belastingaangifte uitrekenen en invullen. Zij hebben er natuurlijk veel verstand van en daarom kan het zo zijn dat zij meer aftrekposten kunnen vinden dan jij.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
      Teruggave belasting
      Bijverdienen en uitkering
      Tips bij aangifte belasting
      Belastingtips: Consumentenbond
      Geld terug bij wisselend inkomen
      Minder belasting betalen
      Vraag tegemoetkomingen aan
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig