Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 20 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op kosten voor motorrijden
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Motor > Bespaar op kosten voor motorrijden

Bespaar op kosten voor motorrijden

MotorMotorrijden is voor veel mannen (én vrouwen) nog steeds de Ultieme Droom die vrijheid en onafhankelijkheid suggereert. Neem de film ‘Easy Rider’. Toch is dat vrijheidsideaal in ons land aan strenge regels gebonden. Mede door de verkeersdrukte. Zo heb je echt een rijbewijs nodig en zijn er ook duidelijke verkeersregels waaraan je je moet houden. Bij overtreding en afhankelijk van de ernst, kan zelfs je rijbevoegdheid ontzegd worden voor enkele jaren. Toch kan een geïnteresseerde leren motorrijden zónder rijbewijs.

 

Motorrijles

Op bepaalde circuits is het mogelijk (met legitimatie en minstens 18 jaar) om voor enkele tientjes een halve dag rond te snorren. Zo kun je alvast jouw rijvaardigheid bevorderen waardoor je hopelijk ook het aantal rijlessen kan verminderen.

Motorrijles op circuit

Er zijn ook aanbiedingen voor motorrijlessen, waarbij de eerste drie lessen voordelig zijn. Of allerlei kortingen op cursus of verzekering. Aantrekkelijk, maar lees eerst de actievoorwaarden om niet alsnog duurder uit te zijn. Kijk ook op forums en ga na of de aanbieder wel betrouwbaar is.

 

Verzekering

De motor moet altijd verzekerd worden. Sommige verzekeringen bieden een gunstige winterstopdekking. Interessant voor ‘mooiweerrijders’. Ook zijn aantrekkelijke  kortingen mogelijk via online verzekeren (instap, no claim). Lees ook nu aandachtig de voorwaarden.

Aanschaf

Uiteraard kun je ook besparen op aanschafkosten. Tweedehands motoren doen het tegenwoordig prima. Dat kan via een algemene of meer specifieke in- & vérkoopsite. Met name specifieke sites bieden uitgebreide service, zoals het ophalen of thuisbezorgen van jouw motor. En de nodige garanties (BOVAG). Ga bij particuliere verkoop na wat de algemene staat is en wat de eigenaar uitstraalt. Meestal weet je dan al genoeg. Vraag ook of de motor recent een keuring heeft ondergaan (met certificaat). Want zo kunnen kleine (soms niet zichtbare) scheurtjes in het frame na een valpartij catastrofaal zijn.

Onderdelen en accessoires
Denk ook aan tweedehands onderdelen, verouderde onderdelen (die wel passen!) en bijna gratis onderdelen van een sloperij.
Ook op jaarbeurzen & -markten kun je voordelig producten, accessoires, e.d. aanschaffen. Soms tegen megakortingen. Wacht trends af en koop pas later. Met name overjarige producten, demomotoren of spullen die uit de collectie verdwijnen (kleding. e.d.) zijn vaak afgeprijsd. Wees slim: koop pas aan het einde van de winter winterkleding (voor de volgende winter) enzovoort. Outlet stores zijn ook in deze branche populair. Let op aankondigingen in winkels, tijdschriften en vooral via internet. Wees wel voorzichtig met ‘financiëringen’. Dat kost vaak meer geld dan geduld hebben en doorsparen. Of eerst tweedehands kopen én doorsparen. 

Reparaties

Lid worden van een motorclub is een mogelijkheid, maar contact via forums met gelijkgestemden geeft vaak ook steun en meer (technisch) inzicht. Vooral zelf (of samen) reparaties uitvoeren scheelt geld. Voor ingrijpende reparaties zijn vaak specialisten nodig.
 

Motor huren

Motor hurenNet als een auto is het huren van een motor ook een optie. Weliswaar relatief duur, maar je hebt dan ook niet de zorg, de wegenbelasting en het onderhoud voor een heel jaar. Handig als je alleen ’s zomers met de motor op vakantie wilt gaan. Uiteraard is een geldig rijbewijs vereist. Misschien kun je op het vakantieadres een motor huren. In landen buiten de EU is dat vaak goedkoper. Stel je dan wel op de hoogte van de regels en de risico’s.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
      Besparen op motorhandschoenen
   Fiets
   Prive vervoer