Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om te besparen op je maandelijkse lasten
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Besparen op maandelijkse lasten

Tips om te besparen op je maandelijkse lasten

Laten we eerlijk zijn, we leven niet in een goedkoop land. Het maakt niet zoveel uit of je nu ieder dubbeltje om moet draaien om rond te komen, of dat je graag extra snel wilt sparen voor een wereldreis: we kunnen allemaal wel een extra centje gebruiken. Daarom hebben we speciaal voor jou in deze blog een paar handige bespaartips opgesteld. Hiermee kun je geld overhouden voor de dingen die je belangrijk of juist leuk vindt. We beginnen meteen, dus lees vooral door!
maandlasten.jpg

Tweedehands is geweldig

Sommigen doen hier weleens neerbuigend of bijdehand over, maar tweedehands is echt fantastisch. Via het oer Hollandse Marktplaats kun je bijvoorbeeld gemakkelijk tweedehands spullen kopen en verkopen. Wanneer je verkoopt levert jou dat altijd meer op dan wanneer je iets weggooit. Wanneer je juist koopt kun je er van op aan dat een tweedehands product goedkoper is dan een nieuwe versie. Dubbel winst dus! Daarnaast is het ook goed voor het milieu om producten een nieuw leven te geven, dus dat pak je mooi mee als bonus.

Slim boodschappen doen

Iedereen moet eten, daar kunnen we niet omheen. Je geeft hier dus altijd een bedrag aan uit per maand. Gelukkig kun je daar flink op besparen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld één keer per week boodschappen te doen bij een grote, goedkope supermarkt. Je zult zien dat je op deze manier veel minder onnodige producten kiest en uiteindelijk geld bespaart. Houdt je daarnaast ook de aanbiedingen in de gaten, dan ben je al helemaal spekkoper. Supermarkten bieden tegen elkaar op met wekelijks nieuwe aanbiedingen. Profiteer daarvan en bespaar opnieuw dubbel.

Abonnementen en afschrijvingen opzeggen

Er zijn een heleboel mensen die, zonder dat ze het doorhebben, allerlei onnodige abonnementen betalen. Dit kan een tijdschrift zijn of een te hoog telefoonabonnement dat je nooit opgebruikt. Dit soort dingen heb je uiteindelijk niet nodig, waardoor je er zeker op kunt besparen. Goede doelen zijn daar ook een goed voorbeeld van. Het staat je netjes dat je hier een maandelijks bedrag aan schenkt, maar wanneer je het geld zelf nodig hebt kun je dit beter achterwege laten. Geef je maandelijks aan het Wereldnatuurfonds? Je kunt dan het beste WNF opzeggen.

Extra tips

Bij Nibud kun je terecht voor nog veel meer bespaartips. Het Nibud is een onafhankelijke stichting die er naar streeft om zoveel mogelijk Nederlanders te informeren en adviseren met betrekking tot financiën en huishoudens. Zij zijn wat dat betreft een hele goede bron van inspiratie wanneer het om besparen en slim omgaan met geld gaat.

Klaar? Besparen maar!

We hopen dat je na het lezen van deze tips zelf op een gemakkelijke manier aan de slag kunt gaan met besparen. We wensen je daarbij alvast heel veel succes.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling