Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 19 November 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Films huren
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Vrije tijd > Films huren

Films huren

Films hurenFilms huren voor thuis kan ook een hoop besparen. Organiseer een (wekelijks) filmavondje voor vrienden of bekenden (die van hetzelfde soort films houden) en deel de kosten. Met wat eten en drinken heb je met elkaar een leuke avond. Of huur samen een film en spreek in toerbeurt de 'kijktijden' af. Dit kan uitgebreid worden. Tegenwoordig kun je huurfilms (DVD) laten opsturen of legaal downloaden (dan moet je de film wel binnen een dag of een week bekijken). Dat gaat via jouw kabel/internet provider of via sites als Veamer. Hiervoor heb je meestal een credit card nodig. De zogenaamde Mediaplayers bieden deze mogelijkheid voor verschillende sites in een keer met een mooi scherm via de TV aan.
 

DVD's verzamelen

DVD verzamelenWil je liever zélf een DVD-filmcollectie opbouwen, scharrel dan eens in de koopjesbakken bij supermarkten, winkelketens (zoals Blokker) of op tweedehands (film-)sites. Voor een paar euro per film kun je een aardige bibliotheek vergaren. Er zijn ook min of meer gespecialiseerde koopsites. Via www.elcheapo.nl bijvoorbeeld, kun je de goedkoopste Nederlandse verkooppunten bekijken.

Goedkope films

Sommige films kosten slechts een paar euro en gaan langer mee dan een even dure fles wijn. Het is opmerkelijk hoe vaak mensen voor absurd lage prijzen afstand willen doen van hun eens zo begeerde 'absolute droomfilm op DVD'. Emotie-aankopen. Opmerkelijk is dat je een CD wel tig keer kunt draaien zonder dat het gaat vervelen, maar een film gaat al vervelen na enkele keren bekijken. Onze visus is blijkbaar beter in ons geheugen verankerd dan ons gehoor. Of werkt het juist andersom?! Voer voor fysiologen. Hoe dan ook, wellicht kun je zo in vele opzichten een eigen bibliotheek vergaren en zelfs een soort ruilhandel beginnen. Ook kun je met een digitale opnemer (Mediaplayer; via een internet-TV pakket) films opnemen; of overnemen. Met het uitknippen van de commerciële onderbrekingen heb je de hele film ter beschikking. Vaak komt er een irritante aankondiging of staan er logo’s in beeld. Dat zie je vooral bij de commerciële zenders. Voor eigen gebruik is dit allemaal toegestaan! Je betaalt namelijk al kopieheffing voor thuisgebruik bij de aanschaf van een lege CD/DVD.

Films downloaden

Er is ook een optie om via (de 'videotheek' van) jouw TV-provider voor een paar euro films voor een dag te 'huren', maar dat is relatief duur (2,50 - 5 euro per film). Met je eigen computer films kijken - en zelfs (gedoogd) downloaden - is ook mogelijk. Een TV-modus in je beeldscherm maakt het nog aantrekkelijker om films te kijken. Dat kijken gaat dan bijvoorbeeld via Nieuwsgroepen, filesharing (P2P) of bitTorrent, de laatste volgens een tamelijk lastig en vooral omslachtig download-protocol. Dat is mogelijk voor een klein (maandelijks) bedrag of gratis zolang 'bepaalde' sites nog bestaansrecht hebben (zoals 'The Pirate Bay'). Uploaden is illegaal. Lees altijd de voorwaarden. Wees voorzichtig met sites die slecht NL voeren en vooraf een bedrag vragen voor 'gratis & onbeperkt' downloaden. Grote kans dat jij de hoofdrolspeler bent in de film: 'get busted'. Hoe dan ook, het inladen kost veel tijd (tenzij je een razendsnel internetabonnement hebt). Het zijn immers grote bestanden, meestal als ZIP- of RAR-bestand gecomprimeerd. Zorg daarom voor voldoende ruimte op de HD. Houd rekening met tenminste 3-4 GB per film. Ga na of het bestand van originele omvang is of een gecomprimeerd bestand van minder kwaliteit. Denk daarbij ook aan screenings die worden opgenomen en verspreid als een film nog in de bioscoop draait. Kies ook de juiste ondertiteling (dat zit vaak in meer talen ingebakken in de download, de zogenaamde subs). Welke filmvorm je ook kiest, in ieder geval veel kijkplezier!
Film downloaden
 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:Google Bookmarks Facebook Tweet This
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
      Koop voordelig schoolspullen
      Koop goedkope schoolboeken
      Besparen in de kinderopvang
      Cursussen om te besparen
   Vrije tijd
      Ga picknicken
      Let op bioscoopacties
      Bespaar op dagjes uit
      Bespaar op de feestdagen
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud
      Films huren
      Besparen in December
      Besparen met een doelstelling
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Vraag gratis proefpakketten aan
      Maak zelf voeding
      Geef borstvoeding
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Aanschaf
      Koop geen hele babyuitzet
      Vergelijk prijzen van luiers
      Koop goedkope kleding
      Besparen op merkkleding
      Maak zelf je wasmiddel
      Je eigen pasfoto´s maken
      Zelf kleding bedrukken
      Alternatieven voor dure boxershorts
      Online kleding kopen
      Koop onbreekbaar speelgoed
      Populariteit van Singles day
      Textiel goedkoop bedrukken
   Geldzaken
      Vraag tegemoetkomingen aan
      Tips voor zak-, kleed- en kostgeld
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Eenvoudig besparen
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Gezin links