Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Rijden op biodiesel
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Tanken > Rijden op biodiesel

Rijden op biodiesel

Bio dieselIn Groot-Brittannië is het al jaren een nationale hobby. Het zelf fabriceren van biodiesel. In elke straat is een installatie, waarmee afgewerkt frituurvet wordt omgezet naar biodiesel, te vinden. Tegen een kostprijs van rond de 20 cent kan van 1 liter frituurvet 1 liter biodiesel worden gemaakt. Waar in Nederland de overheid nog zeer bedenkelijk staat tegenover het op kleine schaal produceren van biodiesel, zijn er in het Groot-Brittannië zelfs diverse fiscale regels die dit stukje huisvlijt bevorderen.


Milieuvoordeel

Het belangrijkste milieuvoordeel van biodiesel is dat de basisgrondstof (PPO, pure plantaardige olie) biologisch afbreekbaar is, niet giftig is en geen zwavel en aromaten bevat. Bij verbranding komt veel minder zwaveloxide en koolstofmonoxide vrij dan bij gewone brandstoffen. De belangrijkste drijfveer voor het gebruik van biodiesel is de neutralisering van de CO2-uitstoot, veronderstellend dat de hoeveelheid CO2 die geproduceerd wordt door verbranding, eerder door de plantaardige bron uit de lucht werd gehaald tijdens het groeiproces.
BiodieselModerne auto’s rijden zonder problemen op biodiesel. 100% biodiesel is geen probleem. Mengen met de normale minerale diesel kan ook. Bij auto’s ouder dan 18 jaar hoeven alleen de pakkingen in de brandstofpomp te worden aangepast.
Iedere dieselrijder tankt al biodiesel. Europese regelgeving zorgt ervoor dat elke liter diesel aan de pomp is vermengd met 5% biodiesel.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
         Tank bij onbemande tankstations
         Ga rijden op LPG
         Zoek het goedkoopste tankstation
         Rijden op biodiesel
         Kosten besparen met een tankpas
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer