Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op fietskosten
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Fiets > Bespaar op fietskosten

Bespaar op fietskosten

Bespaar op fiets kostenBehalve klimaatgerelateerde argumenten zijn er diverse andere redenen om de fiets in plaats van de auto te gebruiken, zo is het bijvoorbeeld veel gezonder om de fiets te pakken en vaak nog goedkoper ook. Met niet al te veel moeite kan je de fiets vaak al binnen vier jaar terugverdienen door regelmatig te fietsen en met regelmatig bedoel ik niet uitzonderlijk veel. Het is dan ook handig om te kijken hoe je zo goedkoop mogelijk gebruik kan maken van je fiets.

 

Aanschaf

Voordat je heel enthousiast naar de fietswinkel toe rent om een fiets te kopen is het misschien handig eerst duidelijk te krijgen wat voor fiets je nodig denkt te hebben en waar je bij het aanschaffen van een fiets op moet letten. Het is belangrijk dat je fiets koopt die bij je past, zo heb je bijvoorbeeld mountainbikes, stadsfietsen, seniorenfietsen, moederfietsen of zelfs racefietsen.

Zorg ervoor dat je voordat je de fiets aanschaft er een langdurige testrit mee maakt, je moet een fiets vinden waarbij je een comfortabele houding kan vinden die je voor langdurige periode kan volhouden. Pas ook op voor onnodige accessoires, de verkoper wil maar al te graag het duurste model aan je verkopen dus laat je geen accessoires aanpraten die je niet nodig hebt. Andere dingen waar je op moet letten zijn de verborgen kosten, vaak rekent de verkoper nog afleveringskosten voor het afmonteren en rijklaar maken van de fiets. Bij sommige leveranciers kan je zelfs je fiets verzekeren tegen beschadiging en diefstal. Dit is vaak alleen aantrekkelijk als je verwacht binnen twee jaar grote schade op te lopen aan de fiets of dat de fiets gestolen wordt in deze periode. Vaak geld voor beschadiging een eigen risico en om uit betaald te krijgen voor diefstal dient er een goedgekeurd veiligheidsslot op de fiets te zitten.

Tweedehands fietsen

Je kan in plaats van een nieuwe fiets kopen ook kiezen voor een tweedehandse fiets. Hiervoor geld hetzelfde als bij een nieuwe fiets, echter zijn deze vaak goedkoper maar missen wel de garantie van een goedwerkende fiets. Maak dus eerst een goede langdurige testrit zodat je zeker weet dat je er prettig op kan fietsen, tevens merk je dan ook vaak of een fiets grote mankementen heeft. Let bij tweedehandse fietsen wel op tekenen van metaalmoeheid en roest, als er veel grote roestplekken zijn of plaatsen waar metaalmoeheid zichtbaar is dan kan je deze beter langs je laten liggen.

Reparatie

Fiets reparerenAls je fiets kapot is ga je al snel naar een fietsenmaker toe met als gevolg hoge reparatiekosten. Het loont zich dan vaak ook om zelf de reparatie uit te voeren, zeker als het gaat om een makkelijk te vervangen of te repareren onderdeel. Dit bespaart je vaak al één tot drie bezoekjes aan de fietsenmaker per jaar en als je niet weet hoe je jouw fiets kan repareren dan is dat zo op internet opgezocht.
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
      Fiets vakantie met kinderen
   Prive vervoer