Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 21 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen met een doelstelling zorgt voor meer resultaat
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Vrije tijd > Besparen met een doelstelling

Besparen met een doelstelling zorgt voor meer resultaat

besparen met een doelstellingBesparen op de uitgaven is niet sexy. Er zijn weinig mensen die een kick krijgen van het besparen op de boodschappen bijvoorbeeld. In veel gevallen kost het besparen namelijk veel meer tijd (je moet op zoek naar de goedkoopste producten) en in nog meer gevallen moet je bepaalde dingen laten staan. Daar word je niet vrolijk van en dát is een groot probleem. Het zorgt er steeds weer voor dat de mensen die goed op weg zijn met besparingen terugvallen naar oude patronen.

Daar kun je zelf verandering in brengen. Wil je ervoor zorgen dat heel het gezin meedoet op een actieve manier en écht zin krijgt om meer besparingen te vinden? Dan moet je leuke doelstellingen zetten. We noemen er een aantal ter inspiratie.

Een leuke vakantie of een weekend weg

Geld besparen kun je leuk maken door een doelstelling op te zetten. Maar dan moet iedereen hiervan kunnen profiteren. Een vakantie of een weekendje weg is een goede manier om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Hier gaat het uiteraard wel om de gezinnen die grote besparingen realiseren en die een gedeelte van de besparingen opzij kunnen zetten om iets leuks mee te doen. Pas wel op dat het budget heilig is tijdens de vakantie of het weekendje weg. Anders blijft er niets van de besparingen over immers.

Bijhouden hoeveel er precies gespaard is

Het bijhouden van de besparingen is niet te doen wanneer je kijkt naar boodschappen doen of minder stroom verbruiken. Maar wanneer je het geld dat elke maand over is opzij kunt zetten, dan heb je ineens een geweldige manier om een overzicht te maken. Door bij te houden hoeveel er gespaard is, krijg je niet alleen een beter overzicht. Je krijgt ook motivatie om de buikriem net even iets harder aan te trekken om meer dan € 1000 op die spaarrekening te krijgen. Dit is een handige manier om jouw partner ook mee te krijgen op de weg van het besparen natuurlijk.
woman-1169324_1920.jpg

Laat de besparingen niet stilstaan

Geld besparen is leuk, maar wanneer je geen concreet doel hebt voor het geld, wordt het lastiger om je aan een bepaald plan te houden. Je kunt ervoor kiezen om een deel van het geld te gebruiken om te beleggen en te investeren in cryptovaluta. De kans op winst wordt bepaald door de kennis die je hebt over het digitale geld (je kunt informatie vinden op websites zoals Cryptostart) en het bijhouden van het dagelijkse nieuws.

Doelstellingen samen bepalen met de kinderen

Heb je kinderen in huis en wil je dat zij bewust met geld om kunnen gaan en meedoen met het besparen? Dan is het verstandig om de kinderen erbij te betrekken. Ook bij het opstellen van doelstellingen om het voor hen ook interessanter te maken. De wensen van kinderen kunnen vaak makkelijk meegenomen worden bij de doelstellingen, zeker wanneer er weinig kosten aan verbonden zijn (zoals een bezoek aan de dierentuin of speeltuin).

Wil je besparen makkelijker maken? Wil je heel het gezin achter jouw aanpak krijgen? Bepaal dan vandaag nog de doelstellingen, zodat je direct het effect kunt merken!Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Geldzaken