Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 12 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Boeken en tijdschriften
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Cultuur > Boeken en tijdschriften

Boeken en tijdschriften

Er is natuurlijk ook veel te besparen op de aanschaf van boeken en tijdschriften.
Hieronder vindt je verschillende tips.

Bookcrossing

Je laat een boek achter in een openbare gelegenheid. De vinder mag dit boek houden, lezen en vervolgens weer doorgeven. Zo zou het zomaar kunnen gebeuren, dat je een boek in een openbare gelegenheid vindt, die je vervolgens gratis mag meenemen.

Ebooks

Via internet zijn er sites bekend, waar E-book gratis te downloaden zijn. Deze E-book zijn via Pdf-bestanden te openen, waardoor ze op je computerscherm te lezen zijn.

Vakliteratuur

Vraag je werkgever of de vakliteratuur via het werk aangeschaft kan worden, waardoor je de tijdschriften wel kunt lezen, maar niet hoeft te betalen. Collega’s kunnen er ook gebruik van maken.

Bibliotheek

In plaats van boeken te kopen kan je natuurlijk ook wat vaker naar de bibliotheek gaan. Op de site van bibliotheek.nl staat een handig overzicht van de verschillende bibliotheken die ons land rijk is.

Kranten

Deel een abonnement. Probeer samen met je buren een krant te delen. De buurman is ’s ochtends thuis en leest hem dan, terwijl jij de krant ’s middags krijgt. Zo spaar je 50% van de abonnementskosten.

Maak gebruik van proefabonnementen. Hierdoor kun je verschillende kranten lezen, voor een goedkoper bedrag. Het enige nadeel: proefabonnementen zijn tijdelijk.

Tijdschriften

Maak gebruik van de leesmap. In deze map zitten verschillende tijdschriften. Alleen interessant als je geregeld verschillende losse tijdschriften koopt. Je kunt verder besparen, door de leesmap ook weer te delen met iemand, waardoor ook de kosten worden gedeeld.

Ruil je boeken

Ruil je boeken met vrienden of op websites zoals boekenruilen.nl. Je plaatst een boek en mag gelijk ook een boek uitzoeken van de site. Er is een ruime keuze.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie
 
   Sport
   Cultuur
      Kortingspassen
      Gratis festivals
      Geld besparen voor jongeren
      Boeken en tijdschriften
      Gratis naar een museum
      Online muziek beluisteren
      Muziek opnemen
      Open monumentendag
      Culturele festivals
   Uitgaan
   Natuur