Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 21 January 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op de kosten van je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Besparen op de kosten van je auto

Besparen op de kosten van je auto

Voor de meeste mensen is en blijft de auto een van de grootste kostenposten. Uiteraard ben je geld kwijt aan de aanschaf van je auto. En daarna mag je maandelijks geld uitgeven aan onderhoud, benzine, je verzekering en wegenbelasting. Het meeste bespaar je uiteraard door helemaal geen auto te nemen. Maar soms kan je domweg niet zonder. Of je wilt het gevoel van vrijheid dat met een auto samengaat niet missen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de kosten van je auto.

Dat het lastig is om de kosten van je aanstaande auto te berekenen blijkt wel weer uit het recente nieuws. Fabrikanten stellen stelselmatig de zuinigheid van auto’s te rooskleurig voor. Het is dus lastig in te schatten wat je aan brandstof of elektriciteit kwijt zult zijn. Welke kostenposten zijn wel helder in beeld te brengen en zijn eenvoudig om op te besparen? We zetten het voor je op een rijtje.

 

Besparen op je autoverzekering

Het is waarschijnlijk niet je grootste kostenpost, maar er valt wel wat te besparen. Ten eerste kan je de premie van je autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeraars. Deze kan behoorlijk uiteenlopen per verzekeraar. Het is ook aan te raden om eens te kijken of je auto niet oververzekerd is. Het is een fijn idee als alle schade aan je auto vergoed wordt, maar vaak is een volledig casco verzekering niet meer de investering waard. Als je auto ouder dan drie jaar is kan je beter een beperkt casco verzekering nemen.

Bespaar op onderhoud

Om veilig te rijden is goed onderhoud aan je auto uiteraard noodzakelijk. Vaak voelen we ons een beetje overrompelt als een garagist vertelt wat er allemaal moet gebeuren aan onze auto. Onze laatste tip: houd je hoofd koel en vraag een prijsopgaaf bij verschillende garages. Zo krijg je een goed beeld van wat er echt moet gebeuren en welke garage het goedkoopst is.

Besparen op brandstof

Hoeveel je aan brandstof kwijt zult zijn is zoals gezegd lastig in te schatten. Je kan er wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk tankt. Wees selectief waar je je brandstof tankt. Bij een tankstation aan de snelweg betaal je een stuk meer. Door te kiezen voor prijsvechters en onbemande tankstations kan je echt aanzienlijk besparen op je brandstofkosten.

Rijd verstandig

Je manier van autorijden kan veel verschil maken in je brandstofgebruik en daardoor in de kosten. Zorg allereerst altijd dat je bandenspanning op orde is. Rijden met te zachte banden kost aanmerkelijk meer benzine. Neem ook geen bagage mee die je eigenlijk niet nodig is. En zorg ook dat je rustig optrekt en je auto goed laat uitrollen voor je stil staat. Ook daarmee bespaar je brandstof.
 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:Google Bookmarks Facebook Tweet This
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
      Openbaar vervoer goedkoper
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
   Prive vervoer
      Bespaar op kosten voor de taxi
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Auto links
Auto ABC