Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Deel een auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Collectief > Deel een auto

Deel een auto

Als je weinig en op onregelmatige tijden auto rijdt, maar toch een nodig hebt overweeg dan eens om een auto te delen met bijvoorbeeld de buren, vrienden of kennissen. Zo heb je wel de lusten en maar de halve lasten. Ook kan je een auto delen met onbekenden via diverse organisaties.

Eigen initiatief: samen een auto aanschaffen

op tijden dat het u uitkomt een auto huren is erg goedkoopJe kan op diverse manieren een auto delen. Bijvoorbeeld samen met buren/vrienden/kennissen een auto aanschaffen en samen de vaste lasten delen. De variabele kosten neemt ieder dan voor zijn eigen rekening.
Belangrijk is wel om hier goede afspraken over te maken. Het is aan te raden om een contract op te stellen waar de afspraken instaan en waar beide partijen hun handtekening onder zetten. Een goede voorbereiding is erg belangrijk, denk goed na over wat je wil en wanneer je de auto tot je beschikking wilt hebben.
Bedenk ook dat je misschien een aparte verzekering moet afsluiten als je besluit samen een auto aan te schaffen.

Eigen initiatief: de auto van of aan een bekende 'huren'

Een andere mogelijkheid is om uw auto in de uren dat u deze niet gebruikt te ‘verhuren’ aan bekenden. Of zelf een auto af-en-toe van bekenden ’huren’. Ook hier is het devies om goede afspraken te maken en variabele kosten zoals brandstof juist te noteren.

Meerijden

Iedereen zoekt naar manieren om congestie, luchtvervuiling en autokosten te verbeteren. Meerijden is kostenbesparend, gezellig en milieuvriendelijk, kortom het dient vele doelen.

Meer informatie en een overzicht van gevraagde en aangeboden ritten vind je op:
meerijden.nu

Via een organisatie

op tijden dat het u uitkomt een auto van greenwheels huren is erg goedkoopEr zijn diverse organisaties waar u heel flexibel een auto kunt huren voor even zo flexibele periodes (kort of lang). Dit is aanzienlijk goedkoper dan een auto huren bij de bekende autoverhuurbedrijven.
Dit is alleen rendabel als u weinig kilometers per jaar maakt omdat de vaste kosten wel laag liggen maar de kosten per kilometer weer hoger.

Samenrijden van de ANWB

Op deze site kan je een autorit aanbieden of erom vragen. Bijvoorbeeld naar een museum, beurs, festival of voorstelling. Of natuurlijk gewoon van of naar je werk. De site is gekoppeld aan Hyves, Facebook en LinkedIn accounts waardoor je meteen kunt zien met wie je een interesse deelt. Op deze manier kan je veel gerichter selecteren wie bij jouw in de auto stapt of andersom. Samenrijden.nl maakt gezelliger, gemakkelijker en milieuvriendelijker.

Besparing

Besparingen kunnen erg hoog oplopen. Immers, het effect dat een stilstaande auto ook geld kost wordt sterk vermindert. Hoe beter je de tijden dat je de auto nodig hebt op elkaar afstemt, hoe groter de besparing zal uitvallen.
Cijfers zijn er niet te geven omdat de besparing van teveel factoren afhangt, reken het daarom dus zelf eens uit. Je zal versteld staan, vooral omdat je nu ook de (hoge) vaste kosten van de auto deelt.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
         Ga voor private lease
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer