Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 25 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen door een traplift te kopen: hoe doe je dat slim?
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Trappen en liften > Besparen aankoop traplift

Besparen door een traplift te kopen: hoe doe je dat slim?

De ouderdom komt snel dichterbij

Als je eenmaal de zestig bent gepasseerd, komt de ouderdom snel dichterbij. In allerlei opzichten, sneller of geleidelijk, ga je merken dat je op lichamelijk en conditioneel vlak moet moet inleveren. Het lopen houd je minder lang vol en je bent eerder moe. Tijd om na te denken over hoe je je oude dag wilt doorbrengen. Kun je over 15 of 20 jaar nog thuis blijven wonen als je de trap niet meer opkomt? Of moet je verhuizen naar een seniorenwoning? Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun bestaande huis te kunnen blijven wonen, ook als ze minder valide worden. Een traplift is een voordelige manier om dit te realiseren. Maar hoe kun je besparen als je van plan bent om een lift bij de trap aan te schaffen?

Trapliften zijn goedkoper dan verhuizen

Een verhuizing naar een seniorenwoning, verzorgingstehuis of bejaardentehuis kost klauwen met geld. Het kapitaal dat je oude woning oplevert, gaat richting jouw nieuwe woonplek. Niet zelden blijft er uiteindelijk van jouw opgebouwde geld weinig tot niets meer over. Zeker niet als je hoogbejaard bent. Kies je echter voor het installeren van een traplift, dan hoef je niet te verhuizen en kun je in de buurt waar je bekend en gewend bent blijven wonen. Je doet een eenmalige investering en hoeft niet te verhuizen (en voorkomt zo alle onkosten van dien). Verder hoef je de spullen van de bovenverdiepingen niet naar de begane grond te verhuizen. Via de lift kom je veilig en snel op de tweede verdieping en dus bij je slaapkamer en de badkamer.

Koop een tweedehands exemplaar of huur een lift

Trapliften zijn er in allerlei varianten, soorten en prijzen. Door een tweedehands exemplaar te kopen, kun je al snel enkele duizenden euro's besparen. En dat terwijl gebruikte trapliften kwalitatief niet onderdoen voor nieuwe exemplaren. Verder is er nog de optie om trapliften te huren. Dit is echter alleen interessant als je de lift minder dan 24 maanden nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kortdurend revalidatieproces dat je moet afwerken. Probleem bij huren is namelijk dat de rails doorgaans wel aangekocht moet worden. Alleen deze rail kost al snel 1500 tot 2000 euro.

Vergelijk offertes en kijk kritisch

Trapliften kunnen qua prijsstelling flink uiteenlopen. Zorg er daarom voor dat je meerdere prijsopgaven verzamelt, zodat je kunt gaan voor de voordeligste variant.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
         Traprenovatie
         Besparen aankoop traplift
         Tweedehands trapliften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling