Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Klus zelf in huis
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Onderhoud > Klus zelf in huis

Klus zelf in huis

Hoe onderhoud je je huis goedkoop en effectief? Probeer zoveel mogelijk zelf te doen en zo min mogelijk uit te besteden. Koop geen dure schoonmaakmiddelen.
 

Klus zelf

klussenGa liever zelf klussen dan dat je mensen inhuurt. Dit scheelt je drie keer zoveel geld. Wanneer je toch iemand inhuurt voor een bepaalde klus, vraag dan altijd meerdere offertes aan. Zo kan je kijken bij wie je het voordeligst uit bent.

 

Schaf een speciale douchebak aan

Bij de bouwmarkten kan je een douchebak aanschaffen waarbij warmte terugwinning wordt toegepast. Hiermee kan je circa 35% van de warmte die je met douchen verbruikt terugwinnen. De douchebak is duur maar wanneer je met een gezin van vier personen bent, verdien je het bedrag in ongeveer twee jaar al terug.

Koop geen dure schoonmaakmiddelen

Het is overbodig om dure schoonmaakmiddelen te kopen voor het lappen van je ramen. Water, afwasmiddel of zeep is vaak al voldoende. Vervolgens streeploos nazemen met water en azijn of zout.

Maak je wasbak zelf

Vind je een wasbak voor het toilet te duur? Je kan in plaats van een wasbak ook een beslagkom gebruiken. Maak voor de afvoer een groot gat in het midden van de bodem. Bevestig het afvoerrooster, plaats een sifon eraan en klaar is de wasbak.

Maak gebruik van leidingisolatie

Hoe staat het met de leidingisolatie van de CV en van het warm-water? Isolatie van leidingen in ruimten waar verwarming niet gewenst is (zoals de kruipruimte), is zeer effectief. Leidingisolatie is verkrijgbaar in de bouwmarkt.

 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:Google Bookmarks Facebook Tweet This
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Huishoud links