Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zet flitspalen in uw navigatiesysteem
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Flitspalen > Zet flitspalen in uw navigatiesysteem

Zet flitspalen in uw navigatiesysteem

Niet te hard rijden is natuurlijk de beste oplossing om ongewenste post van het CJIB te ontlopen. Voor diegene die toch regelmatig een flitspaaltje meepakt en die beschikt over een navigatiesysteem, is er een handige oplossing. Je kan namelijk de locatie van flitspalen in je navigatiesysteem zetten om zodoende op tijd gewaarschuwd te worden.

Tomtom

mini cooper met tom tom go navigatie systeemNederlands bekendste navigatiesysteem - dat van Tomtom - beschikt over de functionaliteit om zogenaamde POI’s toe te voegen. Deze Points Of Interest (in het Nederlands “Nuttige plaatsen”) kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld geldautomaten, supermartken, fastfood-ketens, etc. Maar ook flitspalen, en dat is natuurlijk erg handig voor iedereen die wel eens te hard rijdt.

point of interest laat zowel downloadbare flitspalen zien als zelf ingesteldeTomtom Tomtom heeft zijn eigen PLUS-diensten waarbij je ook flitspaallocaties kan downloaden. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om zelf POI’s in te voeren. Hoe dat moet lees je op JouwTomtomOne. Daar zie je ook hoe je zelf POI’s kan maken.

Andere navigatiesystemen

pda met gps module om zo te navigeren naar uw bestemmingOp diverse websites kun je POI’s downloaden die ook te gebruiken zijn op andere merken dan Tomtom zoals Navigon, Destinator, ViaMichelin, Alturion, Navman en Mio. Enkele van deze websites zijn Flitspaal.nl, POIPlace, Pocket GPS World en POI Handler.

Besparing

De investering die je moet doen voor een navigatiesysteem is vrij fors; enkele honderden euro’s. Dus alleen een navigatiesysteem aanschaffen vanwege de flitspaal-POI’s is zonde van je geld.
Je kan een navigatiesysteem natuurlijk ook gebruiken waarvoor het bedoeld is: namelijk navigeren en de snelste en kortste weg vinden. Op die manier bespaar je ook kosten voor het onnodig omrijden als je de bestemming niet kunt vinden of de snelste weg niet kent.

Vanwege de forse investering raden wij je aan om bij veel (snelweg)kilometers per jaar op onbekend terrein een navigatiesysteem aan te schaffen. Rij je weinig kilometers per jaar of alleen op bekend terrein (waar je dus de weg en de aanwezige flitspalen kent), dan zal je de aanschaf van een navigatiesysteem er hoogstwaarschijnlijk niet snel uit hebben.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
         Zet flitspalen in uw navigatiesysteem
         Lokaliseer snelheidscontroles
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer